Головна Новини Бізнес тарифи В Україні злетіли тарифи на воду: скільки коштує куб з січня
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні злетіли тарифи на воду: скільки коштує куб з січня

Підвищення тарифів пояснюється зростанням зарплат, а також збільшенням цін за електроенергію

5 січня 2021, 10:10 comments8689
Поділіться публікацією:

З 1 січня в Україні значно подорожчала холодна вода. Тарифи зросли для 44 населених пунктів. Про це пише Obozrevatel з посиланням на рішення Національної комісії в галузях енергетики та комунальних послуг.

В Україні злетіли тарифи на воду: скільки коштує куб з січня

Підвищення тарифів на воду - фото з відкритих джерел

Наприклад, жителям столиці замість 22,9 доведеться платити 27,35 гривні за кожен кубометр води. Так, сім'я, яка витратить 15 кубів, з січня заплатить на 66,7 гривні більше в порівнянні з попереднім роком. Нові ціни були розраховані місцевою владою, а вже після вона зверталася до регулятора з проханням підвищити тарифи.

Згідно з офіційними даними, підвищення тарифів відбудеться в Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, Львові, Івано-Франківську та інших українських містах.

Як відомо, з початку нового року ціни збільшилися до 14,74 гривні за водопостачання та 9,55 гривні за водовідведення. Тобто в загальному українцям доведеться заплатити 27,35 гривні за кожен спожитий кубометр.

Таке підвищення тарифів пояснюється зростанням зарплат, а також збільшенням цін за електроенергію на 12%.

"Відповідно до заявок підприємств, тарифи на водопостачання зростуть в середньому на 21%, водовідведення подорожчає на 23%. Підприємства аргументували необхідність підвищення тарифу зростанням зарплат співробітників, зростанням цін на паливно-мастильні матеріали, реагенти і електроенергію", — прокоментували в Національній комісії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Зеленський не виконав обіцянки знизити суми на світло, газ і тепло в платіжках. Президент України Володимир Зеленський рік тому у своєму відеозверненні заявляв про те, що уряд активно працює над тим, щоб в платіжках українців вже до наступного (тобто, вже нинішньому) опалювальному сезоні тарифи на тепло знизилися майже наполовину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иннокентий

7 січня 2021, 08:55

Пока от каждой области не будет по одному депутату в ВР будем жить все хуже и хуже. Свиноферма из 450 свиней съедает все - вся страна пашет на этих свиней

Алёна

6 січня 2021, 16:55

В Харьковской области,г.Первомайский уже года два как платим 51 грн за куб воды...теперь будем 62...и никому ничего не докажешь (((

Жора

6 січня 2021, 16:05

Кончинах власть!!! Подавайте В суд , будем заваливать их исками!!!

Ольга

6 січня 2021, 15:07

Все жалуются на президента,дорогие мы живём не при царе,все решает парламент и рада. Президент в наше время почти никто, кроме известности и записи в историю он вообще не нужен!!!

Ольга

6 січня 2021, 15:00

Я и тот год платила уже по 28 гр за куб

Алексей

6 січня 2021, 08:31

Наш президент трепло ему выступать только в цирке

Владимир

6 січня 2021, 08:28

Мы уже вевропе или в жопе?! Допрыгались кастрюле готовые?

Владимир

6 січня 2021, 08:24

Брехло,а не президент!

Валентина. Киев.

6 січня 2021, 07:57

Пожалейте народ.!!! Особенно стариков, которые живут на копейки. Имейте хоть какую-то совесть. Вы когда-то тоже будете стариками. ПОДУМАЙТЕ И О СВОЁМ БУДУЩЕМ!!!

Валентина. Киев.

6 січня 2021, 07:34

Сколько можно издеваться? Задолбали с этими всеми повышениями.Пустили народ на выживание? Подумайте что вы делаете. Поделитесь с народом своими зарплатами и пенсиями. Для себя любимых делаете всё. А от Зеленского не ожидали такого. Всё что обещал перед выборами делается наоборот. Где посадки, обещанные снижения тарифов? Подумайте, народ у нас очень терпелив, но и терпению может прийти конец. ПОДУМАЙТЕ О СВОЁМ БУДУЩЕМ.

Ирина. Литвиненко житель г Светловодска

6 січня 2021, 07:15

К Вашему сведению наш город стоит на Днепре и оплата выше чем даже в г Кременчуге 38 грв за куб м повышением будет 45 грв Вы что делаете как нам выживать и так города фактически нет! Уже пгт почему мы должны платить за подвод к Александрии - Знамянке-Кропивницкому?? Это крик души всех жителей!!

Алексей

6 січня 2021, 06:48

Интересно, а работодатели вкурсе о повышении зарплат?, Я лично работаю неофициально, зп 10тысяч, 1 этаж подача тепла сверху, т.е. батареи у меня холодные в прямом смысле, повысили тариф на все, отдавать по 3 тыщи только на комуналку и жить за 7 тыщ это очень по еврогейски, завести семью? За7 тыщ на семью с розбаловаными барышнями в 21 веке вы сами в это верите? Охуенная перспектива остается дрочить до смерти, подчеркиваю именно до смерти а не до пенсии, так как пенсии не будет, а после 50лет и на роботу хрен где возьмут, разве что на стоянках за зп чисто на комуналку, а жрать с мусорных баков..нахуй так жить?


Новини