Головна Новини Бізнес тарифи В уряді вирішили не змінювати ціни на електроенергію: яка вартість
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді вирішили не змінювати ціни на електроенергію: яка вартість

Вартість залишиться на рівні 1 грн 68 коп. за кВт-год

24 березня 2021, 14:44 comments1203
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що з квітня вартість електроенергії для українців залишиться незмінною. Уряд підтримав дане рішення під час сьогоднішнього засідання, 24 березня, передає ТСН.

В уряді вирішили не змінювати ціни на електроенергію: яка вартість

В уряді вирішили не змінювати ціни на електроенергію: яка вартість - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що ціна за електроенергію залишиться на рівні 1 грн 68 коп. за кВт-годину. Очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль зазначив, що "Енергоатом" продовжить постачати електроенергію для українців за пільговою ціною.

"Ми дозволили" Енергоатому "повноцінно працювати на ринку, що дозволить компанії отримувати необхідні кошти для ремонтів, модернізації та безпечного функціонування наших атомних електростанцій", — підкреслив голова уряду.

Прем'єр-міністр також додав, що не можна допустити монополії та зловживань на енергетичних ринках країни.

Нагадаємо, що закінчується опалювальний сезон, втрачають силу введені урядом обмеження ціни на газ. Інтернет-видання "Коментарі" запитало експертів, чого чекати і які є варіанти. Фахівці стверджують, що з квітня закінчується опалювальний сезон, так що обсяги споживання газу населенням будуть швидко знижуватися, зменшуючи середній рахунок за газ. Найближчим часом уряд повинен буде розробити постанову, яка визначить, як будуть формуватися ціни на газ для населення і ТКЕ. Поки не зовсім зрозуміло, яким буде фінальний результат, але одна з пропозицій — це річні контракти на поставку газу, що дозволить зменшити волатильність (мінливість — ред.) цін в опалювальний сезон. При цьому залишається нез'ясованим питання — що робити в разі, якщо ринкові ціни на газ впадуть нижче контрактних. Експерти вважають, що обов'язково знайдеться хтось, хто зажадає зниження вже законтрактованих обсягів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергій

29 березня 2021, 12:13

Ціни на електроенергію будуть тільки зростати, спостерігаючи таку тенденцію росту цін по неволі починаєш задумуватись як то зекономити. Після декількох днів пошуків я знайшов цікаве рішення, щоб зекономити та ще й заробити. Сонячні електро станції! Як я зрозумів, є така штука як зелений тариф. Завдяки цьому можна продавати надлишок виробленої електрики та заробляти на цьому. Для тих хто так само зацікавлений бути біль енергонезалежним залишу посилання) https://sun-energy.com.ua/ses-zelenyi-taryf


Новини