Головна Новини Бізнес тарифи У Зеленського розповіли, які тарифи можуть підстрибнути на 10-11%
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, які тарифи можуть підстрибнути на 10-11%

При цьому влада обіцяє, що ціна газу для населення протягом цього опалювального сезону не збільшуватиметься

22 грудня 2021, 15:14
Поділіться публікацією:

На Банковій не виключають, що можливе незначне коригування деяких тарифів у межах інфляційних очікувань на рівні 10-11%. Йдеться про тариф на розподіл та доставку "блакитного палива". При цьому в Офісі президента уточнили, що на сьогоднішній день немає підстав для перегляду ціни газу для населення під час опалювального сезону. Як передає портал "Коментарі", про це заявив заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма, пише офіційний сайт ОП.

У Зеленського розповіли, які тарифи можуть підстрибнути на 10-11%

Тарифи. Фото з відкритих джерел

Ростислав Шурма зазначив, що Кабмін попередньо подбав про те, щоб тарифи на газ для споживачів залишилися на рівні минулого року. Тобто, за фактом ціна на газ залишалася нижчою за 8 гривень за кубометр. Також влада подбала про субвенцію з державного бюджету для забезпечення пільговим газом муніципальних теплокомуненерго.

Заступник голови Офісу президента також звернув увагу на те, що тарифи на електроенергію вдалося утримати фактично на тому ж рівні. При цьому підвищення тарифу на постачання електроенергії не вплине на ціни на енергоносії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — нардеп Інна Совсун розповіла, що незабаром за дешевий газ та стабільні тарифи для населення самі ж українці розплачуватимуться у продуктових магазинах, купуючи продукти першої необхідності за цінами, які зростуть у кілька разів. Стрибок цін нардеп пояснює тим, що бізнес, на відміну від рядових споживачів, платить непомірні тарифи на енергоносії і змушений буде піднімати ціни на свою продукцію. Також нардеп звернула увагу, що холодна морозна зима не входила до планів влади.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини