Головна Новини Бізнес тарифи Зеленського просять вплинути на тарифи "Київстар" та Vodafone
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленського просять вплинути на тарифи "Київстар" та Vodafone

В петиції до президента України автор наголошує про монополію двох мобільних операторів та їх надприбутки за рахунок абонентів

8 червня 2021, 08:13
Поділіться публікацією:

В Україні немає конкуренції на ринку мобільного зв'язку, а створено "олігополію двох гігантів" — "Київстар" та Vodafone, які встановили невигідні умови для клієнтів через регіональні тарифи. Про це йдеться у петиції до президента України Володимира Зеленського.

Зеленського просять вплинути на тарифи "Київстар" та Vodafone

Мобільний зв'язок. Фото з відкритих джерел

Регіональні тарифи "Київстар" та Vodafone не можуть бути нічим обумовлені, крім бажання надприбутків, наголошує автор петиції Володимир Токар.

"Необхідно на законодавчому рівні заборонити встановлення регіональних тарифів мобільного зв'язку та забезпечити функціонування єдиних тарифів мобільного зв'язку для всієї території України (крім тимчасово окупованих територій, зокрема Криму та окремих районів Донецької та Луганської області)", — вважає Токар.

Петиція зареєстрована на офіційному сайті президента України 7 червня 2021 року. Для того, щоб на неї відреагував та відповів глава держави, потрібно набрати 25 тис. голосів. Голосування за вимоги автора петиції триває, до його завершення залишилось 92 дні.

Слід зазначити, що на окупованому Донбасі працює лише мобільний зв'язок від Vodafone. На захопленому в ОРДЛО обладнані "Київстар" бойовики запустили роботу місцевого оператора "Фенікс".

Нагадаємо, у 2019 році норвезька компанія Telenor вийшла з капіталу телекомунікаційного холдингу Veon, якому належить російський оператор "Вимпелком" (бренд "Білайн") та "Київстар", продавши 157 млн акцій (8,9%). Це був останній пакет акцій, що належав норвезькому холдингу. Виходити з капіталу компанія почала ще у 2015 році, причиною була складність у тому, щоб отримати контроль в Veon (раніше — Vimpelcom).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини