Головна Новини Бізнес податки Аграрії просять Кабмін затвердити список окупованих територій для оптимізації оподаткування
commentss НОВИНИ Всі новини

Аграрії просять Кабмін затвердити список окупованих територій для оптимізації оподаткування

Через відсутність такого переліку сільгоспвиробники з окупованих територій змушені сплачувати земельний податок

3 травня 2022, 12:29
Поділіться публікацією:

Представники організацій "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) та "Всеукраїнської аграрної Ради" закликають Кабінет Міністрів та Міністерства аграрної політики та продовольства затвердити перелік тимчасово окупованих територій, а також районів, де ведуться бойові дії.

Аграрії просять Кабмін затвердити список окупованих територій для оптимізації оподаткування

Як повідомляє прес-служба УКАБ, через відсутність такого реєстру сільгоспвиробники із окупованих територій змушені сплачувати земельний податок.

Відповідно до звернення, земельний податок і орендна плата за землю не нараховуються для земельних ділянок на територіях, де ведуться бойові дії, та на тимчасово окупованих територіях .

Крім цього, ці податки не сплачуються за земельні ділянки, які визначені місцевою владою як засмічені вибухонебезпечними предметами та/або на яких є фортифікаційні споруди.

За інформацією УКАБ, цей список 25 квітня затвердило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, проте , згідно з вимогами Податкового кодексу, для набуття чинності такого порядку оподаткування його має затвердити уряд .

На сьогоднішній день, як зазначається у заяві, Кабінет Міністрів цей документ ще не затвердив.

Аграрії наголосили, що через це податки сплачують як ті сільгоспвиробники, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, так і ті платники податків, що перебувають на підконтрольній території України, однак господарства яких через ведення бойових дій знищено, зруйновано або пошкоджено.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмігаль назвав одним із головних завдань уряду проведення посівної у тих регіонах нашої країни, де немає активних бойових дій.

При цьому, як заявив Шмигаль, пріоритетом є продовольчі культури.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини