Головна Новини Бізнес податки Чи справді готується нова хвиля підвищення податків: в Раді дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді готується нова хвиля підвищення податків: в Раді дали відповідь

У Раді не виключили нове підвищення податків в Україні, але остаточне слово за урядом

сьогодні, 10:17
Поділіться публікацією:

Парламентарі дійсно не виключають нового підвищення податків. Як інформує видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Чи справді готується нова хвиля підвищення податків: в Раді дали відповідь

Податки Фото: з відкритих джерел

"Зараз ми бачимо, що немає підстав підвищувати ПДВ, але не виключаємо, що вони з'являться в майбутньому... А це майбутнє може бути і через місяць або пізніше... Може з'явитися відповідна пропозиція від уряду. Без неї ми нічого не будемо робити", — зазначив нардеп.

За словами Гетманцева, у цьому питанні необхідно виходити з позиції уряду і необхідних йому коштів для фінансування армії, оскільки це "єдине фактично обґрунтування, чи підвищувати ПДВ".

Політик пояснив, як ресурс, з точки зору публічних фінансів, це правильне джерело, і воно найменш шкідливе з усіх, які ще залишилися на столі. Тому як ресурс, його можна використовувати. Водночас, з іншого боку, чи потрібен він узагалі, чи ні – має визначити уряд, додав депутат.

Гетманцев акцентував, що наразі достатньо тих змін, за які Верховна Рада вже проголосувала в першому читанні,

"Але ми повинні пам'ятати не тільки про потреби до кінця року, а й на наступний рік, де ми поки що не маємо 100% впевненості в залученні всіх тих обсягів зовнішньої допомоги, якої потребуватимемо", — попередив Данило Гетманцев.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Верховна Рада з другої спроби підтримала законопроект щодо підвищення податків. Як результат, найближчим часом очікуємо на податкові зміни. Серед іншого, у ФОП уперше з'явиться військовий збір. Крім того, для Об'єднаної звітності планується змінити період надання звіту, встановити нові ставки податку на прибуток та вести низку інших змін. Що треба знати про новий законопроект? Чи допоможуть нововведення належним чином збільшити надходження до держбюджету? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини