Головна Новини Бізнес податки Голова Бюро економічної безпеки розповів, з чого почне роботу відомство
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова Бюро економічної безпеки розповів, з чого почне роботу відомство

Директор відомства розповів, як буде працювати Бюро економічної безпеки

26 вересня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

Директор створеного Бюро економічної безпеки України (БЕБ) Вадим Мельник на одному з телеканалів розповів, з чого відомство почне роботу. Про це повідомляє видання "Інтерфакс".

Голова Бюро економічної безпеки розповів, з чого почне роботу відомство

Робота відомства - фото з відкритих джерел

Так, Мельник заявив, що в планах починати розслідування не з бізнесу, а з проведення аналітичних робіт "схематозу", який дає можливість бізнесу ухилятися від сплати податків.

"Як буде працювати Бюро економічної безпеки? Не з бізнесу починаємо розслідування, а починаємо аналітичну роботу з того "схематозу", який дає бізнесу ті схеми для ухилення від податків. Виявлення та подолання "схематозу", далі — корупційне прикриття, корумповані чиновники, вони ж прикривають такі схеми... і тільки в третю чергу ми йдемо до бізнесу і говоримо — ви внаслідок використання схеми ухилилися, будь ласка, сплатіть податки або самостійно, закон це дозволяє, або шляхом податкових перевірок", — розповів Мельник.

Нагадаємо, що запуск роботи БЕБ запланований на 25 листопада цього року, після чого в Україні припинить свою роботу Державна фіскальна служба. Таке рішення Верховна Рада прийняла 28 січня у 2021 році. Тоді депутати прийняли закон, який спрямований на створення в Україні нового правоохоронного органу — Бюро економічної безпеки, що, на їхню думку, стане єдиним органом, спрямованим виключно на розслідування, які стосуються економіки держави.

Також на створенні цього органу наполягли міжнародні кредитори України, зокрема МВФ.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Бюро економічної безпеки зараз критично потребує переможних кейсів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини