Головна Новини Бізнес податки Каліфорнія запропонувала впровадити сонячний податок: Ілон Маск висловив жорстку позицію у відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Каліфорнія запропонувала впровадити сонячний податок: Ілон Маск висловив жорстку позицію у відповідь

За оцінками Tesla, нові правила обліку енергії додадуть 50-80 доларів на місяць до рахунків за електроенергію споживачів сонячної енергії

13 січня 2022, 16:16
Поділіться публікацією:

Генеральний директор Tesla Ілон Маск розкритикував пропозицію Каліфорнії щодо нових правил обліку енергії на сонячних панелях, назвавши цю ідею "дивним ходом проти довкілля", і компанія заявила, що споживачі будуть стикатися з більшими рахунками за енергію. Про це повідомляє Fox News.

Каліфорнія запропонувала впровадити сонячний податок: Ілон Маск висловив жорстку позицію у відповідь

Сонячні панелі - фото з відкритих джерел

Каліфорнійська програма Net Energy Metering (NEM) дозволила 1,3 мільйонам клієнтів встановити приблизно 10 000 мегават відновлюваної генерації енергії на даху, майже вся з яких є сонячною енергією. Програма знижує попит на електричну мережу штату на цілих 25% протягом полудня, коли світить сонце.

Відповідно до Комісії комунальних послуг Каліфорнії, ця пропозиція, названа NEM 3.0, стягуватиме з споживачів сонячної енергії компаній Pacific Gas & Electric, Southern California Edison і San Diego Gas & Electric плату за доступ до мережі в розмірі 8 доларів США за кіловат встановленої сонячної батареї на місяць. Клієнти також сплачуватимуть як пікові, так і непікові тарифи, залежно від часу доби використання електроенергії з мережі. 

Більшість побутових клієнтів NEM 1.0 і 2.0 повинні були б перейти з існуючої програми чистого обліку до нової програми не пізніше ніж через 15 років після встановлення систем цих компаній. Будинки з низьким рівнем доходу зможуть здійснити перехід через 20 років після встановлення сонячних панелей. 

"Якщо це буде врешті-решт ухвалено, це буде найвища плата за сонячну енергію в будь-якій країні, включаючи держави, які негативно ставляться до відновлюваної енергетики", — пише Tesla в заяві на своєму веб-сайті. 

Як повідомляли раніше ""Коментарі", вчені з Ізраїлю розробили технологію, що дозволяє отримувати електроенергію з морських водоростей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини