Головна Новини Бізнес податки Кількість нелегалів з України в ЄС "зашкалює", - Євростат
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість нелегалів з України в ЄС "зашкалює", - Євростат

Українці займають лідируючі ряди в отриманні відмов на в'їзд у країни Євросоюзу

22 липня 2020, 23:19 comments1788
Поділіться публікацією:

За 2019 рік у країнах Євросоюзу виявлено 41,3 тисячі українців, які перебувають на їх території нелегально, про що повідомляють дані Євростату. Так, громадяни України увійшли у трійку лідерів антирейтингу, опинившись між громадян Марокко (41,5 тисяч) та Сирії (40,2 тисяч).

Кількість нелегалів з України в ЄС "зашкалює", - Євростат

За даними статистичного відомства ЄС, в 2019 році країни ЄС наказали покинути свою територію 491,2 тисячам громадян країн, що не входять в ЄС. Найбільша кількість людей, яким було наказано покинути територію країн-членів ЄС, складали українці (37,1 тисяч), марокканці (34,8 тисяч) та албанці (30,9 тисяч).

Також в 2019 році за межі ЄС було виселено 142,3 тисяч громадян, які не є громадянами ЄС. Українці (27,2 тисяч) очолили список громадян, що не входять в ЄС, які повернулися в країни. За ними слідують албанці (15,4 тисяч), марокканці (10,2 тисяч) та грузини (8,6 тисяч).

Крім того, 2019 році 717,6 тисячам громадян країн, що не входять в ЄС, було відмовлено у в'їзді в ЄС на одній з його зовнішніх кордонів. Найбільша кількість громадян, яким закрили в'їзд, були з Марокко (489,9 тисяч), за якими слідують громадяни України (66,5 тисяч) та Албанії (22,8 тисяч).

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після послаблення карантину багато українців, які мають досвід сезонних робіт в інших країнах, вже виїхали на заробітки.

"Опрацьовано запити на організований виїзд сезонних робітників з України в Німеччину, Великобританію, Фінляндію, Данію, Австрію, Польщу, Норвегію, США та інші країни", — йдеться у звіті Офісу віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини