Головна Новини Бізнес податки Кінотеатри, турагентства та готелі найбільше постраждали від карантину – Податкова
commentss НОВИНИ Всі новини

Кінотеатри, турагентства та готелі найбільше постраждали від карантину – Податкова

Представники бізнесу виплатили значно менше податків, ніж торік

29 жовтня 2020, 14:21
Поділіться публікацією:

Цьогоріч через масовий "локдаун" кінотеатри, турагентства та готелі принесли найменше податків до бюджету, пише "Економічна правда".

Кінотеатри, турагентства та готелі найбільше постраждали від карантину – Податкова

Фото: inlviv.in.ua

Впровадженні карантинні обмеження призвели до втрати прибутку в окремої групи підприємств. Відтак кінотеатри, турагентства та готелі вимушено скоротили податкові відрахування до державного та місцевих бюджетів.

За даними ДПС, у березні-вересні поточного року кінотеатри скоротили податки  у понад 2 рази у порівнянні з аналогічним періодом 2019-го. За пів року сплачено  47,6 мільйона гривень, повідомляє служба. 

Після відновлення роботи кінозалів, ситуація не дуже змінилася, заклади сплачують набагато менше податків, ніж до карантину.  Для наочності у податковій наводять приклад: за липень-вересень сума податку від бізнесу до бюджету склала 15,8 млн грн, тоді як у  2019-му вона складала 17,2 млн грн лише за один липень.  

Карантин суттєво вдарив і по туристичним агентствам. У березні-вересні цього року відрахування знизилися на 49% проти торішніх показників. Відтак вітчизняні агенції сплатили 210,6 млн гривень податку.

Значно знизилися прибутки й у готельній сфері. За пів року карантину готелі та заклади розміщення сплатили на пів мільярда гривень менше податків, ніж за аналогічний період 2019-го.

Найневдалішим місяцем для бізнесу був квітень, тоді надходження скоротилися втричі у порівнянні з квітнем 2019 року. З липня готелі почали помітно збільшувати відрахування до податкової,  проте все ще залишаються меншими ніж до карантину. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали про те, що Єгипет звільнив туристів від сплати візового збору



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини