Головна Новини Бізнес податки Найбагатші люди світу попросили підняти для них податки: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбагатші люди світу попросили підняти для них податки: яка причина

Таке звернення направили на Давоський економічний форум

21 січня 2022, 10:15
Поділіться публікацією:

Більше сотні бізнесменів із США, Канади та Європи підписались під зверненням з проханням підняти їм податки. Мільйонери вважають, що нібито платять недостатньо. А особливо в умовах економічної кризи у світі, коли їхні доходи все одно ростуть угору. Про це пише видання "Медуза", передає портал "Коментарі".

Найбагатші люди світу попросили підняти для них податки: яка причина

Податки для найбагатших компаній світу. Фото з відкритих джерел

Звернення на Давоський економічний форум направила організація "Мільйонери-патріоти". Це організація у Сполучених Штатах Америки, яка з 2010 року об’єднує багатих людей світу, які в рік заробляють або мають активи вартістю більше одного мільйону доларів. Однією з програм цієї структури є боротьба за справдливу податкову систему. 

"Ми, мільйонери, вважаємо, що існуюча податкова система несправедлива. Поки останні два роки світ переживав величезні страждання, добробут більшості з нас  — зростав. Але мало хто з нас сплачує справедливу частку податків", — йдеться у зверненні.
У числі мільйонерів, які підписали звернення до світової економічної спільноти, є, наприклад,  спадкоємиця Уолта Діснея  — Ебігейл Дісней і її брат Тім, а також один з перших інвесторів Amazon Нік Ханауер.

Нині Давоський економічний форум триває онлайн через ситуацію з коронавірусом. Сьогодні, 21 січня, його заключний день роботи. 

За даними експертів, пандемія зробила ще багатшими 10 найбагатших людей світу (Ілон Маск, Джефф Безос, Бернар Арно, Білл Гейтс, Ларрі Еллісон, Ларрі Пейдж та Сергій Брін, Марк Цукерберг, Уорен Баффет та Стів Балмер). Тоді як доходи 99% людей світу скоротилися і понад 160 мільйонів людей опинилися за межею бідності (дані благодійної організації Oxfam).

Читайте також: Тарифи на комунальні послуги доведеться піднімати: у Нацбанку зробили важливу заяву



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини