Головна Новини Бізнес податки Пенсійна реформа та податки: що про це думають нардепи
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенсійна реформа та податки: що про це думають нардепи

Механізми пенсійної реформи мають враховувати право вибору українців та не обтяжувати підприємців податками, про це зараз активно дискутують у Верховній Раді

4 червня 2021, 23:09
Поділіться публікацією:

Серед народних депутатів триває дискусія щодо накопичувального пенсійного забезпечення, яку намагається впровадити Кабінет міністрів України. Про це парламентському кореспонденту "Коментарів" Марії Гергелюк розповіла народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук.

Пенсійна реформа та податки: що про це думають нардепи

Українська гривня. Фото з відкритих джерел

 Україні потрібна реформа пенсійної системи та механізми накопичення коштів, проте вони мають не обтяжувати ані громадян, ані підприємців додатковими податками, вважає народний депутат Ірина Верещук.

"Ми не можемо змушувати людей іти туди (у приватні пенсійні фонди, — ред.) та вкладати туди свої заощадження. Навіть роботодавців не можемо змушувати, бо це буде виглядати, як ще один податок. Тому дискусія триває на рівні комітету. Я дуже сподіваюся, що вона завершиться ефективно ще до кінця цієї сесії", — прокоментувала Верещук.

Накопичувальну систему пенсійного страхування підтримує й народний депутат від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

"Те, що нам зараз запропонували "слуги народу", фактично є обов’язковим, а обов’язкове — це просто ще один податок для людей. А тепер — увага: скільки разів наших людей обікрала держава? Починаючи з Радянського Союзу, коли 50, 100-рубльові банкноти міняли, продовжуючи "Ощадбанком", кредитними спілками, падінням курсу", — зазначив Гончаренко.

Політик також вважає, що пенсійне страхування в Україні має існувати лише на добровільних засадах.

"Хто скаже людям, вкласти гроші в пенсійний фонд та через 30-50 років вони там щось знайдуть? Люди не дуже цьому вірять. Тому, якщо ми хочемо це запускати, а накопичувальна система реально потрібна, це треба робити не обов’язковим податком. Наприклад, людина може сплатити якийсь відсоток від своїх податків на заробітну плату, або замість цього покласти у накопичувальну систему. Тоді це може бути нормальним стимулом", — вважає нардеп.

Як повідомляв портал "Коментарі", прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обіцяє, що після впровадження другого рівня пенсійної системи громадяни та бізнес отримають додаткові заощадження без додаткових податків. Натомість пенсійна реформа викликає невдоволення у багатьох народних депутатів. Низка нардепів вважають законопроєкт про приватні пенсійні фонди корумпованим та таким, який треба доопрацювати. Зауваження мають й низка міністерств.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Жора

5 червня 2021, 01:23

НАДО ВАС РЕФОРМАТОРЫ САЖАТЬ НА ДОЛГИЕ СРОКА И С КОНФИСКАЦИЕЙ ВСЕГО ЧТО НАВОРОВАЛИ

JON

4 червня 2021, 23:48

НУЖНО САЖАТЬ ВАС РЕФОРМАТОРЫ НА ДОЛГИЕ СРОКА И С КОНФИСКАЦИЕЙ ТОГО ЧТО ВЫ НАВОРОВАЛИ.


Новини