Головна Новини Бізнес податки Податки за забруднення: скільки заплатять промисловці України
commentss НОВИНИ Всі новини

Податки за забруднення: скільки заплатять промисловці України

Законопроєкт про податки для промислових підприємств за забруднення навколишнього середовища допрацьовують втретє

8 червня 2021, 16:51
Поділіться публікацією:

Анонсований президентом Володимиром Зеленським законопроєкт №4167 "про великі екологічні податки" для промисловості робоча група народних депутатів допрацьовує втретє. Такі ініціативи обійдуться промисловим підприємствам у 270 млрд грн, розповів народний депутат Муса Магомедов.

Податки за забруднення: скільки заплатять промисловці України

Промисловість Маріуполя. Фото: 24tv.ua

Автори законопроєкту не дослухалися до думки бізнесу, а нардепи — не захотіли голосувати за "відірваний від дійсності" документ, зазначив Магомедов. За його словами, промисловці підтримують "зелений" курс Європи, але він повинен враховувати економічні реалії України.

Так, Магомедов повідомив, що в законопроєкті №4167 передбачено, що промислові підприємства України повинні впровадити нові технології та методи керування за чотири роки і за свій рахунок. 

"У ЄС на це пішло кілька десятиліть. І там влада допомагала бізнесу дотаціями й співфінансуванням зі спеціальних фондів. Навіть президент Володимир Зеленський заявив, що реально провести екомодернізацію можна років за 10-12. Може, якщо автори законопроєкту не чують бізнес, то почують президента?" — заявив Магомедов.

Для модернізації українські підприємства будуть зобов'язані використовувати європейське обладнання й технології, навіть якщо аналоги виробляються в Україні, пояснив нардеп.

Такі норми закону призведуть до того, що українські виробники й проєктні інститути опиняться за бортом економічних процесів, продовжив політик. Водночас ніде в Угоді з ЄС не сказано, що Україна зобов'язана копіювати європейські норми, наголосив Магомедов.

Українські підприємства зможуть провести екологічну модернізацію спільними зусиллями, вважає нардеп. Але на це знадобиться 15 років державно-приватного партнерства, податкові стимули, держгарантії, компенсації по кредитах і дотації, резюмував політик.

Раніше президент Володимир Зеленський анонсував, що український парламент ухвалить два важливих закони, які повинні поліпшити екологічну ситуацію в країні та наповнити бюджет за рахунок додаткових податків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини