Головна Новини Бізнес податки Посилки до 150 євро: коли в Україні почне діяти новий безмитний ліміт
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилки до 150 євро: коли в Україні почне діяти новий безмитний ліміт

Народні депутати ухвалили рішення збільшити неоподатковувану вартість посилок, що завозяться до України, для фізичних осіб до 150 євро

26 січня 2022, 08:45 comments1342
Поділіться публікацією:

Одним з перших рішень Верховної Ради у новому 2022 році стало збільшення безмитного ліміту на посилки для фізосіб вартістю до 150 євро (майже 200 доларів). Депутати прийняли у другому читанні законопроєкти №4278 та №4279, що вносять відповідні зміни до Податкового та Митного кодексів. Нині законопроєкти має підписати президент і після їх публікації зміни набудуть чинності. Про це повідомляє Forbes, передає портал "Коментарі".

Посилки до 150 євро: коли в Україні почне діяти новий безмитний ліміт

Збільшено ліміт на безмитну доставку посилок з-за кордону до 150 євро. Фото з відкритих джерел

Безмитний ліміт в Україні на межі 100 євро встановили ще у 2009 році. Збільшити його тепер вирішили, тому що, як пояснюють автори законопроєкту, за ці роки податків до бюджету не стало надходити більше, як того очікувалось, а  навпаки українці просто стали менше купувати за кордоном.

"Зменшення безмитного ліміту до 100 євро призвело до стрімкого скорочення імпортних відправлень в Україну, зменшення доходів міжнародних поштових та міжнародних експрес-перевізників, та активізації "сірих" схем ввезення товарів через кордон", — додають автори законопроєкту до пояснювальної записки. 

Як і раніше, оподатковуватиметься лише частина вартості, що перевищує ліміт. До прикладу, за покупку за кордоном, вартістю 170 євро, потрібно буде сплатити 20% ПДВ на ось цей перевищений ліміт у 20 євро. На це закон даватиме 30 днів.  

Але  обов’язок зі сплати ПДВ переклали  на операторів, які відтепер мають декларувати такі товари із застосуванням електронних реєстрів.

До списку товарів, які не можна пересилати включено алкоголь і тютюнові вироби. 

Читайте також: Офіційно: Канада збирається тимчасово вивезти з України родини своїх дипломатів




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини