Головна Новини Бізнес податки "Привіт Олексію Любченку": журналіст повідомив про нову скрутки ПДВ на 35 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

"Привіт Олексію Любченку": журналіст повідомив про нову скрутки ПДВ на 35 млн грн

За даними журналіста Олексія Кусова, компанія без єдиної людини в своєму штаті могла провернути податкову скрутку на десятки мільйонів

21 липня 2020, 19:26 comments1069
Поділіться публікацією:

Україна отримала черговий кейс так званих податкових скруток. Мова йде про компаню ТОВ "ТД Азаріс", яка, не маючи в штаті жодного співробітника, могла перекинути через себе документів по "скруткам ПДВ" на суму понад 35 млн грн. Про це повідомив журналіст і блогер Олексій Кусов.

"Привіт Олексію Любченку": журналіст повідомив про нову скрутки ПДВ на 35 млн грн

"І знову 10 компаній продали свої документи, оформлені на "кока-колу", на каву, на курку і рибу, які, своєю чергою, "трансформувалися" в "зонд для годування". Ці документи потрапили в міську дитячу лікарню №5 в Запоріжжі", — розповів Кусов.

За словами журналіста, сьогодні навіть послуги посередників примудряються компенсувати через ПДВ.

"35 млн грн пішло в фонд казнокрадів. Привіт, Олексію Любченко. Скоро, я сподіваюся, познайомимося особисто", — підсумував журналіст.

Раніше схему скрутки ПДВ через компанію "ТД "Азаріс" прокоментував доктор соціологічних наук, професор Павло Кутуєв. За його словами, в ній, крім міської дитячої лікарні №5 в Запоріжжі, також нібито були задіяні Волинське облуправління охорони здоров'я та Вінницька обласна клінічна лікарня імені Пирогова.

"Саме ж ТОВ "ТД "Азаріс" має податкові борги. Його бенефіціарами в реєстрах значаться люди, зареєстровані на окупованих територіях", — сказав експерт.

Кутуєв констатує, що при новому главі Державної податкової служби Олексієві Любченкові повернулися старі корупційні схеми.

"Я вже неодноразово висловлювався на тему реваншу фіскалів старого режиму — представників старих фіскальних органів, яких ніби бурхливі політичні зміни залишили в минулому. На превеликий жаль, люди з минулого почали повертатися у владні кабінети і, як ще одні реваншисти — монархічна династія Бурбонів, — нічого не забули та нічому не навчилися. В контексті українських податкових органів ця формула означає, що корупційні практики не забуті, а нового стилю життя, який вимагає ефективності та прозорості — не навчилися", — зазначив експерт.

Нагадаємо, що після зміни голови ДПС в Україні повернулися методи тиску на бізнес часів "Януковича-Азарова". Так, ЗМІ дізналися про вказівку територіальним органам податкової тиснути на чітко визначені три алкогольних підприємства. За даними журналістів, надходили вони нібито від підлеглого Любченка — Сергія Нефедова, який в цей час перебував у відпустці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини