Головна Новини Бізнес податки Що приховує в собі український ігровий бізнес і чому страждає бюджет
commentss НОВИНИ Всі новини

Що приховує в собі український ігровий бізнес і чому страждає бюджет

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки вже відкрили 45 справ

1 березня 2023, 18:29
Поділіться публікацією:

За даними парламентської тимчасової слідчої комісії (ТСК), серед підозрюваних у справах з несплати податків у бюджет представників ігрового бізнесу є співробітники Нацбанку, банків та фінтех компаній, пишуть "Коментарі".

Що приховує в собі український ігровий бізнес і чому страждає бюджет

Не платять податки 95% компаній зі сфери «ігорки»

"Сукупний оборот легальної та нелегальної "ігорки" в Україні 12-15 млрд грн на місяць, тобто до 180 млрд грн на рік. При цьому, податків до державного бюджету за 2022 рік надійшло 730 мільйонів гривень, а ліцензійних зборів – 1,166 млрд грн, що разом складає близько 1,9 млрд грн на рік, тобто — близько 1,2% з обороту. Водночас за оцінками Служби безпеки України — 95% всіх компаній на ринку не платять податки взагалі", – написав член ТСК Олексій Жмеренецький.

Як розповідає нардеп, існує низка схем, через які власники грального бізнесу отримують шалені прибутки, в обхід усіх законів, норм і правил

"Через різні схеми, до того всього, залишається можливість "ганяти" гроші між Україною та Росією. Зараз вивчаємо схеми і окрім "розборок" з органами влади будемо "латати" всі виявлені дірки в законодавстві", — додав Жмеренецький.

Днями, за даними БЕБ, у м. Києві та Київській області викрили та зупинили діяльність низки нелегальних гральних закладів на Київщині. А перед тим за кілька днів, діяльність нелегального VIP-казино, розмішеному в одному з ресторанів в центрі столиці. А ще перед тим "потрусили" банки та фінустанови.

ровели обшуки в декількох регіонах України у фінансових установах. Ці банки використовувалися низкою компаній, що організували та проводили азартні ігри (гемблінг), букмекерську діяльність (беттінг) тощо", — розповіли в БЕБ.

Силовики документували протиправну діяльність службових осіб суб’єктів господарювання, які з метою ухилення від сплати податків створили вебсайти двійники, на яких вели онлайн-бізнес. При цьому не сплачували податок на прибуток, ПДФО та військовий збір.

рієнтовний щомісячний обсяг їхніх тіньових операцій може сягати 12 млрд грн. Це у свою чергу може складати 2 млрд грн не сплачених податків", — додають в БЕБ.

На порталі "Коментарі" йшлося, що 12 січня, Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроєкт №8079 щодо заборони перебування грального бізнесу на спрощеній системі оподаткування.

Писали "Коментарі" раніше й про те, що гральний бізнес підтримав ініціативу уряду щодо дослідження ігрової залежності

Читайте також на порталі "Коментарі" — азартний бізнес в Україні: як гральні майданчики оминають заборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини