Головна Новини Бізнес податки Список країн, де українці приховують доходи від оподаткування
commentss НОВИНИ Всі новини

Список країн, де українці приховують доходи від оподаткування

Податкова оприлюднила країни, в яких українці приховують свої доходи.

10 жовтня 2023, 16:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Державна податкова служба України найчастіше відправляє запити про обмін інформацією до таких країн, як Кіпр, Швейцарія та Великобританія. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт ДПС.

Список країн, де українці приховують доходи від оподаткування

Країни, де українці приховують доходи від податків. Фото з відкритих джерел

Згідно з оприлюдненим звітом ДПСУ майже третина усіх спецзапитів щодо отримання податкової інформації стосується Кіпру – 32%. На другому місці опинилась Швейцарія – 18%, а трійку лідерів закриває Велика Британія – 9%. По 7% запитів стосуються Люксембургу та Німеччини, а по 5% належать Іспанії, Італії та Нідерландам. На решту країн припадає 12%.

Переглянути список країн, де українці приховують доходи від оподаткування можна нижче:

Список країн, де українці приховують доходи від оподаткування - фото 2

"Результати такого обміну інформацією, мають вирішальний вплив на подальший перебіг контрольно-перевірочних заходів та дозволяють охопити перевіркою ті питання, які тривалий час залишались поза податковим контролем", — зазначили у ДПС та додали, що така інформація від іноземних держав "свідчать про порушення податкового, валютного та іншого законодавства".

Раніше портал "Коментарі" повідомляли про те, скільки валюти вивезли з України за час війни. Згідно з інформацією Мінфіну, яка була отримана від Державної митної служби за 2022 рік кількість вивезеної валюти з України збільшилась у 2,2 раза. Найчастіше з України вивозять долари та євро, а також гривні, рублі та фунти.

Також "Коментарі" писали, що в Україні з першого жовтня почали діяти перевірки податкової, однак вже сталось кілька курйозних ситуацій. Правознавець назвав недоліки податкових перевірок на застосування касових апаратів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини