Головна Новини Бізнес податки Спрощена система для ФОПів стане SMART: нардеп розкрив подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Спрощена система для ФОПів стане SMART: нардеп розкрив подробиці

Підприємці можуть не перейматися про подачу звітності

25 листопада 2022, 11:27
Поділіться публікацією:

Підприємці-"спрощенці" 3-ї групи зможуть не перейматися за подачу звітності, сплату податків та взаємодію з податковою – все це за них зробить банк. Як інформує видання "Коментарі", про це у себе в Facebook повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Спрощена система для ФОПів стане SMART: нардеп розкрив подробиці

Податки. Фото: з відкритих джерел

Політик повідомив, що він зареєстрував законопроект #8226, який додасть можливість ФОПу-неплатнику ПДВ без найманих працівників обрати спрощену систему з податковим агентом-банком. Для цього треба два кроки онлайн: подати заявку на реєстрацію таким "спрощенцем"; відкрити спецрахунок у банку. Це все. Далі ФОП просто працює та отримує гроші на рахунок.

"Все інше за нього робить банк: вираховує єдиний податок, знімає ЄСВ (сума має бути на рахунку на 1-ше число кожного місяця), надає податковій інформацію про надходження. Більше ніяких пропущених дедлайнів та неприємностей з податковою. Все автоматизовано, щоб ФОП навіть не перетинався з державою. Вже обговорили з Михайло Федоров співпрацю з Міністерство цифрової трансформації України та Дією у реалізації нової можливості для підприємців та цифрової держави після ухвалення. Ідея точно спростить роботу великій кількості ІТ-шників, маркетологів, консультантів чи їх бухгалтерам. Ну, і податковій теж. Дякую голові комітету Данилу Гетманцеву та колегам, що підтримали законопроект. Сподіваюся, вже скоро здійснимо мрії підприємців", – зазначив нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" — злочини російських військових в Україні: як притягти їх до відповідальності – які є прецеденти. Експерти розібралися в ситуації.

Спрощена система для ФОПів стане SMART: нардеп розкрив подробиці - фото 2

Спрощена система для ФОПів стане SMART: нардеп розкрив подробиці - фото 3

Спрощена система для ФОПів стане SMART: нардеп розкрив подробиці - фото 4


Спрощена система для ФОПів стане SMART: нардеп розкрив подробиці - фото 5



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини