Головна Новини Бізнес податки Стало відомо, скільком бізнесам заблокували реєстрацію податкових накладних у грудні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільком бізнесам заблокували реєстрацію податкових накладних у грудні

Державна податкова служба почала публікувати щомісячну інформацію щодо результатів роботи система моніторингу критеріїв оцінки ризиків (СМКОР).

16 січня 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

Зокрема, за підсумками останнього місяця минулого року в Україні нараховувалося 246 041 платник податку на додану вартість. У той же час кількість податкових накладних/розрахунків коригування, прийнятих для реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних становила 20 538 886. 

Стало відомо, скільком бізнесам заблокували реєстрацію податкових накладних у грудні

Фото: https://pixabay.com/

При цьому загальна сума податку на додану вартість, зазначена у прийнятих для реєстрації в Єдиному реєстрі ПН/РК у звітному періоді склала 162,5 млрд гривень.

У грудні 2022 року 38 696 платникам податку було зупинено реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. При цьому кількість ПН/РК, реєстрація яких зупинена в Єдиному реєстрі податкових накладних у звітному періоді становила 296 100.

Загалом загальна сума податку на додану вартість, зазначена у ПН/РК, реєстрація яких була зупинена в Єдиному реєстрі податкових накладних у грудні, сягнула 5,4 млрд гривень. 

Згідно з даними ДПС, 12 952 суб’єктів господарювання подали на розгляд таблицю даних платника податку у грудні. При цьому щодо 12 110 прийнято рішення про врахування таблиці даних платника податку. 

Загалом 3 870 платників податку, які подають ПН/РК для реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних та перебувають в переліку платників, відповідають критеріям ризиковості. 

Ми раніше писали, що Верховна Рада прийняла за основу законопроєкти №8298 та №8299 щодо податкових та митних пільг для промисловості, які порушують програму з Міжнародним валютним фондом. Законопроєкти, зокрема, передбачають звільнення імпорту обладнання та комплектуючих від ПДВ та мита.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини