Головна Новини Бізнес податки У Раді попередили про готовність підвищити ключовий податок на споживання українців
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді попередили про готовність підвищити ключовий податок на споживання українців

Податок на додану вартість (ПДВ) може бути збільшений

сьогодні, 13:08
Поділіться публікацією:

Податок на додану вартість (ПДВ) в Україні може бути збільшений при зростанні видатків у проекті державного бюджету на 2025 рік до другого читання. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила голова Бюджетного комітету Роксолана Підласа.

У Раді попередили про готовність підвищити ключовий податок на споживання українців

Податки. Фото: з відкритих джерел

Виступаючи при поданні бюджету, Підласа сказала, що витрати проекту бюджету на друге читання не можуть бути суттєво збільшені, оскільки уряд обмежений умовами, затвердженими під час п'ятого перегляду програми з МВФ.

За словами нардепа, зі збільшенням видатків уряд зіткнеться "з вимогою МВФ щодо підвищення ПДВ".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Верховна Рада у першому читанні 241-м голосом підтримала підвищення податків в Україні. На один із пунктів законопроекту відреагував голова НБУ Андрій Пишний, заявивши про ризики підвищення податків. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Проголосований законопроект передбачає підвищення військового збору з 1,5% до 5%, збільшення податків для ФОП, 25% податку на прибуток фінустанови та 50% на податок на прибуток банків у 2024 році. Саме останній пункт розкритикував Андрій Пишний, назвавши таке підвищення податків ризикованим.                                    

"Ризики від такого кроку для вирішення завдання фінансування дефіциту та стабільного зростання кредитування будуть більшими, ніж користь... Баланс досить крихкий і його потрібно підтримати", — сказав Пишний.

Також видання "Коментарі" повідомляло – грошей у бюджеті більше не стане: чому підвищення податків не спрацює.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини