Головна Новини Бізнес податки Українці розповіли, чи варто стягувати податки з церков та священиків
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці розповіли, чи варто стягувати податки з церков та священиків

Здебільшого читачі переконані, що податки має сплачувати кожен громадянин України

9 лютого 2022, 10:49 comments2217
Поділіться публікацією:

В Україні готують проект податкової реформи, згідно з яким понад два десятки видів професійної діяльності зобов'яжуть сплачувати податок. Наприклад, якщо людина у вільний час працює таксистом, репетитором чи маляром. Крім того, обкласти податком планується представників астрологічної та спіритичної діяльності.

Українці розповіли, чи варто стягувати податки з церков та священиків

Українці розповіли, чи варто стягувати податки з церков та священиків - фото з відкритих джерел

Члени клубу "Коментарі" у Facebook висловили думку, чи варто утримувати податки з церков в Україні.

Так, більшість користувачів упевнені, що церква також має оподатковуватись. Зокрема, утримувати кошти для державного бюджету необхідно зі священиків.

"В обов'язковому порядку. І поставити касові апарати, як у всіх магазинах, там прибуток не менший", "Необхідно. У найкоротший час. Нехай працюють і платять податки не менше 45%. Вони все життя без податків. Нехай починають платити, це буде справедливо", "Попів насамперед потрібно обкласти податком", "Церква має дуже хороші доходи, тому потрібно", "Давно час, священиків насамперед", — пишуть читачі.

При цьому не всі погоджуються з тим, що таке рішення необхідно закріпити на законодавчому рівні, оскільки "церкву відокремлено від держави":

"Церква відокремлена від держави, так само як держава від народу...", "З астрологів і ворожок, тільки якщо пророцтво збулося. А Церква... Це Віра людей у Божественну благодать, у добро. Віра була задовго до появи "податківців". Якщо вже таке питання комусь на думку спало, то Церква і Віра- не парафія "податківців". Це вище буття приземленого...", "Цікаво, багато хто пише"потрібно, щоб церква платила податок". А ви ходите у церкву? Скільки ви на неї пожертвували?", "Ні, Божі храми – це єдине місце, де вітає Божий дух, це святиня", – зазначають користувачі.

Втім, здебільшого читачі переконані, що податки має сплачувати кожен громадянин України, оскільки згідно з Конституцією, всі рівні перед законом.

Раніше на порталі "Коментарі" — Українці розповіли, чи Україна зможе примиритися з РФ, якщо та припинить агресію і поверне Крим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

НІК

9 лютого 2022, 11:28

візьмемо Івано-Франківськ, наприклад будівельна компанія "Благо" - мабуть від благодаті, "Ярковиця". Також є ще Товариство з обмеженою відповідальністю Центр творчого та мистецько-духовного розвитку дітей і молоді, що "віджало" в психоневрологічного диспансеру частину земельної ділянки і зараз проходить кримінальне провадження https://opendatabot.ua/court/102635216-66be0b3e7e272c24db2ada4ee0195679 за цими ТОВ стоять священнослужителі і "виділення земель під будівлі релігійних громад"

НІК

9 лютого 2022, 11:07

тільки скільки церковників "беруть" у територіальних громад землі "під церкви" і т.п., а потім на тих місцях виростають багатоповерхівки. А скільки будівельних фірм "священнослужителів" :) обов'язково податки


Новини