Головна Новини Бізнес податки Українцям доведеться платити новий податок на покупки: кого торкнеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям доведеться платити новий податок на покупки: кого торкнеться

Податкова зможе уточнювати походження коштів, витрачених на придбання цінних активів

6 серпня 2021, 15:35 comments1279
Поділіться публікацією:

В Україні працюють над новим законопроєктом про непрямі методи податкового контролю. За допомогою закону планують контролювати походження грошей українців, які хочуть придбати цінні активи. Про це в Facebook повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податків та митної політики Данило Гетманцев.

Українцям доведеться платити новий податок на покупки: кого торкнеться

Гетманцев, фото з відкритих джерел

За словами Данила Гетманцева, на цьому етапі законопроєкт знаходиться в стані розробки, надалі Кабмін передасть його на розгляд в парламент.

"Кабінет Міністрів готує внесення в парламент законопроєкту про так звані непрямі методи податкового контролю. Це про те, коли податкова зможе запитати про походження грошей на придбання цінного активу. І якщо людина не зможе відповісти або показати декларацію про амністію — вона буде змушена доплатити податок витрат, які не може пояснити ", — сказав глава комітету Верховної Ради з питань фінансів.

Податкова зможе уточнювати походження коштів, витрачених на придбання цінних активів.

"І якщо людина не зможе відповісти або показати декларацію про амністію, то він буде змушений доплатити податок на витрати, які не може пояснити", — зазначив Данило Гетманцев.

За словами Гетманцева, українці повинні слідувати цивілізованими правилами. Саме тому рекомендує скористатися податковою амністією.

Цікаво, що при розробці законопроєкту про податкову амністію використовували приклад Аргентини, яка вивела з тіні 117 млрд дол. і приклад Індонезії, яка вивела понад 350 млрд дол.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що гральному бізнесу збираються знизити податки: як це оцінюють депутати. Тільки від видачі ліцензій на роботу різних гральних закладів український держбюджет уже отримав понад 1 млрд грн. Податки зможуть наповнити скарбницю ще більше. Законопроєктом передбачається визначення нової податкової ставки для підприємців, що займаються азартним бізнесом в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини