Головна Новини Бізнес податки В Дії тепер можна подавати річну декларацію ФОП: як це працює
commentss НОВИНИ Всі новини

В Дії тепер можна подавати річну декларацію ФОП: як це працює

Відтепер ФОПи 1-3 групи можуть подати річну декларацію у застосунку Дія

24 січня 2022, 09:00
Поділіться публікацією:

В Уряді анонсували можливість подавати річну декларацію про доходи прямісінько у застосунку "Дія" для підприємців 1-3 групи. У Мінцифри заявляють, що процес максимально автоматизовано і спрощено, тому це не займе у ФОПів багато часу. Про це у своєму Telegram-каналі написав міністр Цифрової трансформації Михайло Федоров, передає портал "Коментарі".

В Дії тепер можна подавати річну декларацію ФОП: як це працює

Як подати декларацію в Дія. Фото з відкритих джерел

"Подача річної декларації для ФОП доступна у кілька кліків, не потрібно наймати бухгалтера, або переплачувати платний сервіс. Зручно, швидко і безкоштовно. Працюємо далі", — написав Федоров у Telegram.

Є кілька важливих моментів: процедура подачі декларації для ФОПів 1-2 гру та 3-ї групи дещо відрізняється. Також зауважте, що дані у процесі можна відредагувати, тому уважно перевіряйте усі поля. 

Як подати декларацію ФОПам 1 та 2 груп: у додатку "Дія" знайдіть розділ "Послуги" та оберіть "Податки ФОП". Далі натисніть "Декларації", введіть суму доходу за рік, свої контактні дані. Тоді система заповнить дані про Єдиний податок та Єдиний соціальний внесок. Далі підпишіть декларацію Дія.Підписом. Внизу під кнопкою "Підписати та надіслати" можна завантажити PDF-файл із попередньою версією декларації. 

Як подати декларацію ФОПам 3 групи: так само у  застосунку "Дія" у розділі "Послуги" оберіть "Податки ФОП". Натисніть "Декларації".  Декларація заповнюється за принципом всіх попередніх періодів — вам потрібно внести суму доходу лише за IV квартал. Тоді "Дія" зробить запит до реєстру Податкової служби на декларацію за три квартали і сама підтягне суму задекларованого доходу за 9 місяців. Загальна сума доходу рахується додаванням суми задекларованого за 9 місяців доходу та вказаного доходу за 4 квартал. Далі введіть свої контактні дані. Сума податку, який потрібно сплатити, система порахує автоматично, а також дані про Єдиний соціальний внесок. Вам лишається скористатись лише своїм цифровим підписом. 

Читайте також: "Ковідну тисячу" отримають підлітки: на що можна буде витратити гроші



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/zedigital/971
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини