Головна Новини Бізнес податки В Україні зросла кількість мільйонерів під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зросла кількість мільйонерів під час війни

Українські мільйонери сплатили мільярди податків в бюджет України. Однак ріст їх чисельності може свідчити, що вони не залежать від української економіки.

19 лютого 2024, 15:20 comments1568
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За перший рік війни в Україні зафіксовано 12 374 мільйонери, з яких 2 863 стали мільйонерами за підсумками 2022 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцева.

В Україні зросла кількість мільйонерів під час війни

В Україні зросла кількість мільйонерів. Фото з відкритих джерел

Данило Гетьманцев опублікував підсумки декларування отриманих доходів за 2022 рік. За цими звітами виявилось, що у перший рік війни кількість мільйонерів в Україні зросла на 2 863 осіб або на 16%. Таким чином в Україні зареєстровано 12 374 мільйонери.

За підрахунками Гетьманцева ці мільйонери сплатили до бюджету України 2,756 млрд грн податків та ще 526,5 млн гривень військового збору.

"Дякуємо платникам за виконання податкового обов’язку!" — зазначив Данило Гетьманцев

Однак економіст Олексій Кущ з аналітичного центру "Об’єднана Україна" критично поставився до таких повідомлень про збільшення кількості мільйонерів під час війни в умовах падіння економіки та відпливу близько 6 млн українців за кордоном і частини населення, яке проживає в окупації.

"Таке зростання підтверджує слова класика про те, що чим більше сліз та розпачу на одному соціальному полюсі, тим більше надмірностей та розбещеної розкоші – на іншому… У такому разі зростання кількості мільйонерів — це свідчення того, що частина суспільства навчилася заробляти на війні і є головним бенефіціаром її продовження", — зазначив Олексій Кущ.

За його словами ця частина суспільства практично не пов'язана зі змінами економіки України, а також з долями мільйонів співвітчизників, які перебувають на фронті, у тилу, у статусі біженців чи в окупації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про річні зарплати керівництва НАБУ. Скільки отримують ті, хто бореться з корупцією в Україні.

Також "Коментарі" писали, що українці запасаються готівкою, а Нацбанк назвав найпопулярнішу купюру в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дмитро

20 лютого 2024, 11:43

Курс зростає, ось і мільйонерів побільшало. Весь IT сектор в валюті працює.

Олександр

19 лютого 2024, 21:36

Роботяги гинуть а пидари жирують.... нетам ми воюєм не з тим ворогом .

Зеленский президент

19 лютого 2024, 19:26

Отличная новость. Чем больше и богаче миллионеры, тем богаче Украина! Закалюжный профнепригодный!

ККК

19 лютого 2024, 18:32

С легкостью назову этих пидорасов: военкомы и те собаки которые служат им, мэры городов выродки депутаты с дырявым клоуном.


Новини