Головна Новини Бізнес податки "Відмити" не вийшло: БЕБ не дало вивести за кордон $1,2 млн під час воєнного стану
commentss НОВИНИ Всі новини

"Відмити" не вийшло: БЕБ не дало вивести за кордон $1,2 млн під час воєнного стану

Співробітники українського підприємства намагалися незаконно вивести велику суму грошей через морський термінал Миколаєва

2 травня 2022, 13:59
Поділіться публікацією:

Бюро економічної безпеки ( БЕБ ) запобігло спробі незаконного виведення понад 1 млн доларів за кордон під час військового становища .

"Відмити" не вийшло: БЕБ не дало вивести за кордон $1,2 млн під час воєнного стану

Як повідомляє прес-служба відомства, працівники українського підприємства намагалися незаконно вивести $ 1,2 млн на підставі фіктивної угоди імпорту сільськогосподарської продукції через морський термінал Миколаїва на рахунок болгарського підприємства .

За даними БЕБ, договір було укладено у березні поточного року під час проведення активних бойових дій у Миколаївській області.

У відомстві стверджують, що через бої перевалки вантажів у портах регіону на той момент була неможлива, що свідчить про фіктивність цієї угоди та спробу легалізувати гроші.

Суд за клопотанням Офісу генерального прокурора наклав арешт на кошти, що перебували на банківських рахунках цього українського підприємства.

Досудове розслідування за фактами відмивання доходів проводять із заробітчанами Бюро економічної безпеки України при процесуальному керівництві прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Згідно зі статтею 209 Кримінального кодексу України, за вчинення фінансових угод, що здійснюються з легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років. конфіскацією майна.

За ті ж дії, вчинені повторно, за попередньою змовою або у великому розмірі, загрожує строк від семи до 12 років із конфіскацією майна.

А за відмивання грошей у складі організованої злочинної групи передбачено покарання від восьми до п'ятнадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

При цьому легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом, визнається досконалою у великому розмірі, якщо предметом злочину були гроші або інше майно на суму, що перевищує шість тисяч неоподатковуваних доходів.

В особливо великому розмірі визнається факт відмивання грошей на суму, що перевищує 18 тисяч неоподатковуваних доходів громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини