Головна Новини Бізнес податки Відповідальність за несплату податків має бути невідворотною — Ганна Чуб
commentss НОВИНИ Всі новини

Відповідальність за несплату податків має бути невідворотною — Ганна Чуб

Податківці не можуть застосовувати тиск до платників податків, переконана чиновниця

8 червня 2021, 13:12
Поділіться публікацією:

В правовій державі відповідальність за порушення закону, в тому числі — податкового, є невідворотною. Про це заявила у своєму інтерв’ю "УН" начальник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ганна Чуб.

Відповідальність за несплату податків має бути невідворотною — Ганна Чуб

Ганна Чуб розповіла про податки в Україні. Фото: УН

Чиновниця переконана, що будь-які заходи тиску з боку податківців не можуть застосовуватися, але порушники мають відповідати.

"Якщо ми говоримо, що будуємо фінансово незалежну і разом з тим — правову державу, де головним визначальним чинником є закон, якщо хочемо відповідати міжнародним стандартам та врешті поважати себе, — ми мусимо створити однакові — рівні та справедливі — правила для всіх. І для громадян, і для бізнесу", — підкреслила Ганна Чуб.

За словами чиновниці, кількість платників податків, які стають на облік у Дніпропетровській області, весь час зростає. Так, станом на 1 червня 2021 року, на обліку в органах податкової служби регіону знаходилися понад 256 тисяч платників податків. Це майже на чотири тисячі осіб більше, ніж за відповідний період минулого року. Лише у травні цьогоріч на податковий облік взято 304 юридичних осіб та 1653 фізосіб-підприємців.

"Хтось реєструється вперше, хтось прибуває до регіону. Зростання кількості платників — це один з результатів роботи по викоріненню "тіньових" схем", — переконана Ганна Чуб.

При цьому вона нагадала, що обсяги сплати податків у регіоні теж зростають.

"Тобто люди стають більш відповідальними", — констатувала чиновниця.

Нагадаємо, що Дніпропетровщина вже декілька років поспіль своїми результатами по збору податків суттєво перевершує загальнодержавні показники. За січень-травень збільшення надходжень у порівнянні з аналогічним минулорічним періодом склало 128,3%. У абсолютних цифрах Дніпропетровський регіон скерував до бюджетів усіх рівнів (без урахування єдиного внеску) 23, 538 млрд гривень. У тому числі: до Держбюджету — 11,239 млрд грн, до місцевих бюджетів регіону — 12,299 млрд гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини