Головна Новини Бізнес податки Як працюють дотепер митні схеми рохповів бізнесмен
commentss НОВИНИ Всі новини

Як працюють дотепер митні схеми рохповів бізнесмен

Сеяр Куршутов наводить приклад, ніби то, шалених прибутків від "митних схем" навіть під час війни

23 квітня 2023, 16:30
Поділіться публікацією:

Про потенційну митну оборудку написав у своєму "Фейсбуці" підсанкційни й бізнесмен Сеяр Куршутов, інформують "Коментарі".

Як працюють дотепер митні схеми рохповів бізнесмен

Одіозний підсанкційний бізнесмен розповів про схеми на митниці

"Вітаємо чергового некомпетентного тимчасового керівника митниці Звагінцева з його першим бетонним "заходом", підсакційний бізнесмен Сеяр Куршутов. — 22.04.2023 Iveco Daily KA8948KE проїхав через пункт пропуску Угринів-Долгобичав Львівської митниці як "порожній" автомобіль".

За його словами, під час розмитнення інспектори спільно з Управління протидії контрабанді провели перевірку порожнього автомобіля, і додали й відповідне фото. Однак, відразу після виїзду за межі блокпоста силовики оглянули автомобіль, де знайшли 4 піддони техніки Apple та 5 - китайської техніки.

"Конкретну команду пропустити цей вантаж дав заступник начальника Львівської митниці Кравченко Тарас (раніше працював у Рівному та Одесі), — запевняє підсанкційний бізнесмен. — Реальна вартість вантажу становить близько 2 млн доларів. Митна ОПГ, за перевезення таких вантажів, отримує 8,5-10% від реальної вартості товару. В даному конкретному випадку 170-200 тис. доларів".

Сеяр Куршутов запевняє, що насправді на таких схемах "заробляють" мільйони доларів навіть під час війни.

"А ви продовжуйте слухати історії про Захід, який нас недостатньо підтримує, закриваючи очі на відвертих дебілів і злодіїв", — додає насамкінець бізнесмен.

Як писали "Коментарі", парламентарі зробили перший крок до перезавантаження митниці, прийнявши за основу законопроєкт № 6490-д, який, зокрема, передбачає зміну процедури конкурсного відбору керівника митниці на основі кращих практик конкурсів до антикорупційних органів

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що уряд України оновлює стратегію реформування митниці, яка міститиме її інтеграцію з ЄС, спільний контроль на західному кордоні, комплексне будівництво прикордонної інфраструктури, цифровизацію та боротьбу з корупцією. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час наради щодо реформи митниці.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — два місяці після "великого шухеру" на митниці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини