Головна Новини Бізнес податки Які ФОП можуть працювати без касових апаратів - податкова служба
commentss НОВИНИ Всі новини

Які ФОП можуть працювати без касових апаратів - податкова служба

У податковій службі розповіли, які ФОП можуть працювати без касових апаратів

28 січня 2022, 18:07
Поділіться публікацією:

У січня 2022 року набув чинності закон, відповідно до якого підприємці мають користуватися РРО (касовими апаратами). Податкова служба пояснила, чи всі ФОП мають використовувати касові апарати й коли можна обійтися без них.

Які ФОП можуть працювати без касових апаратів - податкова служба

Разрахункова операція - Today.ua

Якщо з підприємцем розраховуються зазвичай тільки безготівкою і якщо гроші надходять не на платіжну карту ФОП, а на рахунок у банку, то можна не використовувати касові апарати. Про це повідомили в Державній податковій службі. Служба навіть опублікувала відеоролик, у якому йдеться про підприємця, який здійснює торгівлю в Інтернеті.

"Я змінив спосіб оплати з реквізитів платіжної картки на реквізити поточного рахунку, відкритого в банку та продовжив цього року роботу без касового апарату та без порушень законодавства", — повідомляє підприємець у відеоролику.

Уряд також раніше зазначав, хто з ФОП може не використовувати касові апарати. Зокрема РРО можуть не користуватися ФОП першої групи, а також другої та четвертої, якщо вони працюють у селі. Також вони не повинні торгувати підакцизними товарами, а річний обсяг розрахункових операцій не має перевищувати 1,09 мільйонів грн. У разі виконання цих умов підприємці можуть не використовувати касові апарати.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в Україні фізичні особи-підприємці (ФОПи) протягом 2021 року загалом сплатили 34,8 млрд грн єдиного податку. Це значно вище за показник 2020 року — на 7,2 млрд гривень (тоді ФОПи заплатили 27,6 млрд грн), а також є абсолютним рекордним показником за останні 5 років. Також зазначається, що кількість ФОПів в Україні стрімко зростає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини