Головна Новини Бізнес податки Забруднивший Миколаївську область червоним шламом завод недоплачує мільярди гривень податків - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Забруднивший Миколаївську область червоним шламом завод недоплачує мільярди гривень податків - ЗМІ

МГЗ, після придбання його російським олігархом Дерипаскою, вже багато років працює з так званої толінговою схемою

12 серпня 2021, 15:23
Поділіться публікацією:








Миколаївський глиноземний завод, який забруднює Миколаївську область відходами виробництва алюмінію (червоним шламом) використовують "толінгові схеми", щоб щорічно не доплачувати до бюджету майже 1 млрд грн. Про це повідомляється в програмі журналістських розслідувань "Четверта влада", пише УНІАН.

Забруднивший Миколаївську область червоним шламом завод недоплачує мільярди гривень податків - ЗМІ

Миколаївський глиноземний завод недоплачує податки. Фото з відкритих джерел

МГЗ, після того, як його придбав російський олігарх Дерипаска, вже протягом багатьох років працює за так званою толінговою схемою: коли підприємство переробляє сировину, яке йому дала інша компанія, яка не розмитнюючи його, а після виготовлення кінцевого продукту повертає його компанії-постачальнику сировини, отримавши за свою роботу винагороду. Це дає можливість підприємству не платити в держбюджет України практично мільярд гривень щорічно.

Начальник управління забезпечення митного контролю та оформлення Чорноморської митниці митної служби України Дмитро Євстаф'єв розповів, що така схема дозволяє підприємству також ухилятися від заходів нетарифного регулювання.

Забруднивший Миколаївську область червоним шламом завод недоплачує мільярди гривень податків - ЗМІ - фото 2

"Після переходу у квітні 2010 року під контроль російської компанії" Русал "підприємство" Миколаївський глиноземний завод "почало  поміщати товари в митний режим "переробки на митній території України". Це означає, що при ввезенні таких товарів вони повністю звільняються від оподаткування. Крім того , до них не застосовуються заходи нетарифного регулювання, — сказав Дмитро Євстаф'єв.

Також він зазначив, що Чорноморська митниця подавала відповідний позов до суду, проте програла його.

Нагадаємо, суд зобов'язав Миколаївський глиноземний завод виплатити 9 мільярдів гривень постраждалим від викидів шламу.

Забруднивший Миколаївську область червоним шламом завод недоплачує мільярди гривень податків - ЗМІ - фото 3

Експертиза Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України виявила ряд небезпечних речовин у відходах червоного шламу Миколаївського глиноземного заводу, які чинять негативний вплив на навколишнє природне середовище, а також життя і здоров'я людини.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що на заводі "Рівнеазот" біля Луцька стався вибух. За попередньою інформацією, вибух стався на агрегаті виробництва азотної кислоти. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини