Головна Новини Бізнес податки Закон №5600: які пільги отримають деякі підприємства
commentss НОВИНИ Всі новини

Закон №5600: які пільги отримають деякі підприємства

Підприємства в шахтарських містечках будуть платити менше податків

6 грудня 2021, 15:07
Поділіться публікацією:

Голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики Данило Гетьманцев розповів, які пільги отримають підприємства в шахтарських містечках. Зміни до законодавства, які передбачає закон №5600, вже прийнято. Депутати проголосували "за" цей законопроект. Про це повідомляють в прес-службі партії "Слуга народу".

Закон №5600: які пільги отримають деякі підприємства

Для підприємств у шахтарських містечках запровадять податкові канікули, фото з відкритих джерел

Відповідно до закону, компанії, які будуть створені на території колишніх шахтарських містечок отримають чимало податкових пільг. Тимчасово їх звільнять від сплати ПДВ, податку на прибуток, орендної плати за використання землі, ренти на користування водою, лісовими ресурсами. Період "податкових канікул" триватиме 15 років.

Однак підприємства, яких звільнять від сплати податків, повинні бути заснованими після 1 січня 2022 року, діяти у визначеному місті. Крім того, це мають бути підприємства, що займаються переробною промисловістю. Ці підприємства мають працювати без філій, надавати робочі місця, щонайменше 10, а сума річного доходу повинна складати не більше 40 млн грн.

"Податкові канікули" поширюються не на всі види податків, тож підприємствам доведеться сплачувати акцизний і екологічний податки, ЄСВ, військовий збір, ПДФО.

Якщо буде порушено критерії, то підприємства будуть зобов'язані з наступного місяця звітного періоду сплачувати усі необхідні податки, для них пільги вже не діятимуть.

Гетьманцев наголосив, що він завдяки нововведенням в шахтарських містечках почне розвиватися економічна діяльність й таким чином вони стануть більш привабливими для інвесторів.

Як повідомляв портал "Коментарі", Данило Гетманцев розповів, на скільки зростуть доходи бюджету після ухвалення закону 5600. Також ми писали, що прем'єр Шмигаль розповів, що буде з шахтами України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини