Головна Статті Бізнес економіка Телемедицина, дороги із пластику і роботаксі: протиріччя нового часу в ділових новинах минулого тижня
commentss Cтатті Всі новини

Телемедицина, дороги із пластику і роботаксі: протиріччя нового часу в ділових новинах минулого тижня

Діловий світ до кінця року все більше підлаштовується під нові реалії, які ми отримали через пандемію коронавірусу

27 грудня 2020, 16:57
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що пандемія COVID-19 в кінці нинішнього року залишається топ-темою і значно впливає на світ економіки, інновації поступово все більше заволодівають світом. Наприклад, переробка шкідливого пластику в дорожнє покриття, яким будуть їздити безпілотні таксі — малює картину футуристичного майбутнього, яке вже реалізується. Про це та інші важливі ділові події минулого тижня — в огляді порталу "Коментарі".

Телемедицина, дороги із пластику і роботаксі: протиріччя нового часу в ділових новинах минулого тижня

Лондон. Фото: John Sibley / Reuters

Неділя, 20 грудня

Домашні платформи для телемедицини

Поки решта світу в панічному локдауні, в Дубаї в оффлайн-форматі проходить щорічна бізнес-виставка інновацій, винахідники яких розраховують на партнерство заможних гостей і якнайшвидший запуск серійних виробництв.

На виставці представлені розмовляючі роботи-гуманоїди, розробки біоінженерії та редагування генома, новації в кібербезпеці та 5G. Це єдина велика технологічна подія в цьому році, де на форумі можна зустріти понад 1200 учасників з 60 країн.

І як не дивно, нові технології в цьому році обумовлені саме пандемією, щоб максимально їй протистояти у всіх сферах людського життя. Особливу увагу привертає платформа — "оновлена телемедицина", яка дозволяє стежити за здоров'ям в домашніх умовах.

Платформа збирає дані з різних датчиків по всьому будинку і взаємодіє з організмом людини і панеллю приладів. Наприклад, глюкометр вимірює рівень цукру в крові, а потім в режимі реального часу передає дані на приладову панель. Або пульсоксиметр, який визначає рівень насичення крові киснем. Ці показники мають особливе значення під час пандемії. Все це інтегровано в електронну систему медичної документації лікарні, з якою пацієнт підписує угоду на обмін даними і обслуговуванням.

Отримана інформація дає підказку лікаря, який може побачити, що у пацієнта нерегулярний серцевий ритм, і тоді медик може запросити цю людину на прийом або, можливо, направити до нього швидку допомогу.

Мільярдери в очікуванні підвищення податків

Підсумки опитування CNBC серед заможних людей Америки, підведені в минулі вихідні показали, що американські мільйонери готуються до підвищення податків в наступному році.

Було опитано 750 осіб з інвестиційними активами на суму понад 1 мільйон доларів, і майже дві третини мільйонерів очікують підвищення податків при адміністрації Байдена.

50% вважають, що вони платять справедливу суму, 43% говорять, що платять занадто багато, а 8% говорять, що платять занадто мало.

Обраний президент Джо Байден виступив з обіцянкою підвищити податки для тих, хто заробляє більше 400 тис. Дол. На рік. Проте, оскільки Сенат, ймовірно, буде розділений або залишиться під контролем республіканців, прийняття яких-небудь серйозних податкових поправок видається менш імовірним.

Mercedes-Benz закривається в Бразилії

Німецька Mercedes-Benz має намір закрити підприємство з випуску легкових автомобілів в Бразилії, оскільки пандемія коронавирусной інфекції погіршила ситуацію в преміальному сегменті авторинку.

Планується, що роботи на заводі будуть припинені вже в цьому році, говориться в повідомленні компанії. На підприємстві зайняті 370 осіб.

При цьому Mercedes-Benz продовжить випуск вантажівок і автобусів на заводах Сан-Бернарду-ду-Кампу (штат Сан-Паулу) і Жуіс-де-Фора (штат Мінас-Жерайс).

Понеділок, 21 грудня

Украдене Різдво

У Лондоні і на південному сході Англії скасували Різдво. Починаючи з 20 грудня ці заходи діятимуть протягом як мінімум двох тижнів. Фактично, в цих регіонах скасовується проведення Різдва в звичному для британців сімейному форматі. У всіх інших регіонах Англії зібратися на Різдво з сім'єю можна, але тільки на один день, а не з 23 по 27 грудня.

Четвертий рівень коронавірусних заходів має на увазі закриття всіх магазинів, за винятком продуктових і аптек, закриття критих спортзалів, заборона на спілкування з друзями і близькими в приміщеннях і на вулиці, і багато інших обмежень, рівнозначні локдауну. Зокрема, уряд просить не виїжджати за межі регіону з такими заходами, в тому числі за кордон. Виняток робиться для робочих поїздок.

Повний список регіонів з четвертим рівнем обмежувальних заходів виглядає так: Лондон, Бедфорд, Беркшир, Бакінгемшир, Ессекс (за винятком Колчестера, Аттлсфрпла і Тендрінга), Госпорт, Хавант, Гастінгс, Хертфордшір, Кент, Лютон, Мілтон Кейнс, Пітерборо, Портсмут, Ротер , Саррей.

Фургони Stellantis: народження нової автозвезди

Єврокомісія схвалила злиття французького концерну PSA з італійсько-американським Fiat Chrysler, практично розблокувавши найбільшу операцію в автомобільному секторі 2020 року. Нова холдингова компанія вартістю 38 мільярдів доларів отримає назву Stellantis і стане другою за величиною автомобільної групою в Європі після німецького концерну Volkswagen.

Однією з умов схвалення угоди було забезпечення доступу на конкурентний ринок невеликих комерційних фургонів, що важливо для малого і середнього бізнесу в Європі.

Для продюсерів, готелів і кінокомпаній

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо державної підтримки культури, туризму і креативних індустрій".

Серед іншого, законом вводиться знижена з 20% до 7% ставка податку на додану вартість для операцій з постачання послуг з показу вистав, постановок, виступів професійних художніх колективів, артистичних груп, акторів і артистів, кінематографічних прем'єр, культурно-мистецьких заходів.

Така ж знижена ставка ПДВ в розмірі 7% встановлена для операцій з постачання послуг з тимчасового розміщення (проживання), що надаються готелями і подібними засобами тимчасового розміщення.

Крім того, звільнений від оподаткування ПДВ імпорт товарів, що входять до складу національної кінематографічної спадщини, а також до 2025 року — послуги з демонстрації, розповсюдження та показу національних фільмів та іноземних фільмів, які дубльовані, озвучені державною мовою, за умови, що такі фільми адаптовані для осіб з вадами зору та осіб з порушеннями слуху українською мовою.

Співробітники Amazon страйкують до Різдва

Профспілка ver.di підсилює тиск на онлайн-рітейлера Amazon з метою виплати колективної заробітної плати. Співробітники шести офісів в Німеччині тимчасово припиняють роботи.

Профспілка повідомив, що коли в понеділок почалася нічна зміна, робітники припинили роботу в шести місцях. Очікується, що страйк в Верне, Лейпцигу, Райнберзі, Кобленці і штаб-квартирах двох компаній в Бад-Херсфельді триватимуть до Святвечора включно.

У Бад-Херсфельді, Гессен, співробітники перестали працювати з раннього ранку понеділка. Представник профспілки назвав 500 учасників. У Райнберзі і Верне в землі Північний Рейн-Вестфалія страйк почався незадовго до півночі в неділю ввечері, повідомив інший представник профспілки. У Райне в припиненні роботи будуть брати участь близько 500 осіб, в Верне — 300.

Профспілка військовослужбовців очікує, що в страйку візьмуть участь близько 1700 осіб.

Профспілка хоче, щоб Amazon підписала колективний договір для німецьких рітейлерів. Ця вимога, яке ver.di намагається забезпечити протягом багатьох років — компанія, що займається доставкою поштою, досі виплачувала зарплату тільки на основі більш низького рівня заробітної плати в логістичній галузі, а не за загальними стандартами працівників Amazon, куди входять і премії від прибутку.

Всесвітній банк озеленить Марокко

Всесвітній банк затвердив позику в розмірі 250 млн дол. Для підтримки стратегії Марокко в області зеленої енергетики на 2020-2030 роки.

Стратегія, запущена королем Мохаммедом VI є найбільш амбітною сільськогосподарської програмою Марокко. До 2030 року Green Generation повинна відновити 133 000 га лісів, знищених в Марокко за останні три десятиліття. У королівстві також висаджуватимуть від 50 000 до 100 000 гектарів дерев щороку.

В цілі стратегії також входить створення 27 500 робочих місць в сфері екотуризму. Марокко сподівається, що до 2030 року цей сектор досягне доданої вартості в розмірі 5 млрд дирхамів (563 млн доларів).

Дороги з пластика

Виробнича компанія Gjenge Makers з Найробі сподівається допомогти зупинити потік пластмасових відходів, перетворивши їх в екологічно чисте дорожнє покриття.

Три роки тому Кенія ввела найжорсткіший в світі заборона на виробництво, продаж і використання поліетиленових пакетів.

Фахівці кажуть, що в цій африканській країні, як і в інших регіонах світу, пластикових забруднень занадто багато. Нещодавно в журналі Environment International вийшли результати досліджень, які доводять наявність мікропластіка в плаценті ще не народжених немовлят. Забруднення мікропластіком досягло усіх куточків планети, від вершини Евересту до найглибших океанів. Уже відомо, що люди споживають крихітні частинки з їжею, косметикою, водою і вдихають їх.

Тому з пластиковим забрудненням треба результативно боротися, але просто прибрати пластик з поверхні Землі не вийти.

Компанія Gjenge Makers здатна виробляти півтори тисячі пластикових дорожніх блоків в день, їх ціна складає 8-10 євро за квадратний метр: умови, які відкривають фірмі шлях до лідерства в кенійському секторі по вторинній переробці.

Пластик перемелюють в гранули, їх потім сортуються за кольором, змішують з піском і пресують в блоки. Анн Мутон координує інститут підвищення кваліфікації в Мукурі поблизу Найробі. Його територію покрили новою плиткою.

Конгрес США схвалив пакет допомоги на 892 мільярдів доларів

Конгрес США в понеділок схвалив пакет допомоги в зв'язку з коронавірусів на суму 892 мільярдів доларів, який став рятувальним кругом для постраждалої від пандемії економіки країни після місяців бездіяльності, а також забезпечив фінансування федерального уряду.

Рахунок за допомогу від вірусу включає в себе виплати в розмірі 600 доларів США більшості американців, а також додаткові виплати мільйонам людей, що залишилися без роботи під час пандемії COVID-19.

Фізичні особи, включаючи дітей, отримають 600 доларів у вигляді прямих виплат. Сім'я з чотирьох осіб може заробити 2400 доларів. Виплати зменшуються для людей, які заробили більше 75 тис. Дол. Протягом 2019 року. Вони будуть повністю припинені для людей, які заробили більше 99 тис. Дол. В цьому році.

Відповідно до законопроекту 284 мільярди доларів будуть спрямовані на позики для малого бізнесу в рамках Програми захисту зарплати. Новий закон також направить ще 20 мільярдів доларів на гранти для малого бізнесу і 15 мільярдів доларів на концертні майданчики.

ОККО побудує гірськолижний курорт

Холдинг ОККО Group Віталія Антонова планує в 2021 році почати будівництво гірськолижного курорту на території Славської об'єднаної територіальної громади у Львівській області.

Сума інвестицій складе 500 млн дол. Курорт буде побудований в 15 км від Славського в селах Верхня Рожанка і Волосянка.

Австрійські експерти приїжджали вивчати схили, гори високі, інфраструктуру і ці населені пункти потрапили в стратегію. Курорт в технічному плані буде випереджати Буковель на вісім-дев'ять років. Комплекс буде включати більше 60 км трас. Реалізація проекту буде проходити в три черги.

Інституційними інвесторами компаній холдингу ОККО Group крім Віталія Антонова є Європейський банк реконструкції і розвитку, GoldmanSachs, Horizon Capital, Renaissance Capital, Genesis AssetManagers, LLP та ін.

Кабмін призначив Вітренка главою Міністерства енергетики

Кабінет міністрів на позачерговому закритому засіданні ввечері в понеділок, 21 грудня, призначив колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка першим заступником міністра енергетики, поклавши на нього виконання обов'язків глави міністерства.

Як повідомляє прес-служба уряду, в той же час Кабмін визнав такою, що втратила чинність, розпорядження про тимчасове покладення виконання обов'язків міністра енергетики на Юрія Бойка.

Американський Peloton росте на тлі пандемії

Акції спортивного обладнання Peloton різко зросли в понеділок після того, як компанія оголосила про свої плани придбати виробника тренажерів Precor за 420 мільйонів доларів, щоб прискорити виробництво своїх велосипедів і бігових доріжок і виконати обіцяні терміни поставки. Його акції підскочили більш ніж на 6% після закриття торгів.

Попит на тренажери Peloton різко виріс під час пандемії коронавируса, що створює навантаження на його ланцюжок поставок, оскільки споживачі прагнуть займатися спортом вдома під час пандемії.

Очікується, що операція буде закрита на початку 2021 року. Після її завершення Precor стане бізнес-одиницею в складі Peloton, заявили в компанії.

Вівторок, 22 грудня

На здоров'я мігрантів Греції

Єврокомісія виділяє Греції 25 мільйонів євро на медичне обслуговування іммігрантів.

Віце-президент Комісії Маргарітіс Шойнас підкреслила, що "бути європейцем — значить захищати найбільш вразливих. "Маючи поточне фінансування, ми допомагаємо іммігрантам і гостьовим громадам в Греції поліпшити доступ до медичного обслуговування для всіх, що особливо важливо під час пандемії".

Голлівудський MGM продається

Виробник Джеймса Бонда MGM Holdings, оцінюваний приблизно в 5,5 млрд дол., Розглядає можливість продажу.

Кіностудія MGM Holdings, найбільш відома за франшизою про Джеймса Бонда, вже приступила до офіційного процесу продажу, і її ринкова вартість становить близько 5,5 млрд дол., Включаючи борг, на основі акцій, що обертаються в приватному порядку.

У MGM є великий каталог відомих фільмів і телешоу, які вона або справила, або поширила, в тому числі франшизу Роккі, "Блондинка в законі" і "Зірка народилася", що може зробити її привабливою для продажу, заявили інвестори WSJ. Холдинг також володіє потоковим сервісом Epix.

Кіноіндустрія сильно постраждала від пандемії. Багато студій Голівуду зіткнулися як із затримками виробництва, пов'язаними з коронавірусів, так і з закриттям кінотеатрів під час карантину, і багато відсунули дати виходу кінотеатрів на 2020 рік.

Безос запускає роботаксі

Amazon купила стартап-роботаксі Zoox на суму 1,2 млрд дол.

У понеділок Zoox представила більш детальну інформацію про свої плани щодо роботаксі, представивши однойменний автомобіль, який він має намір використовувати в своєму майбутньому сервісі виклику таксі.

Стартап провів випробування на своїх автономних тестових автомобілях в центрі Сан-Франциско, щоб довести, що у нього сильні технології. А Amazon запевнила Zoox, що запуск сервісу роботаксі Чи не підірве амбіції компанії.

Проти кого дружать Google і Facebook

Google і Facebook зобов'язалися допомогти один одному, якщо вони коли-небудь зіткнуться з розслідуванням їх угоди про спільну роботу в області онлайн-реклами. Уже в 2018 році технологічні гіганти уклали угоду, за якою Facebook погодився не конкурувати з інструментами онлайн-реклами Google.

Як повідомляється, вони знали, що угода може привести до антимонопольному розслідуванню, і погодилися об'єднатися, якщо коли-небудь зіткнуться з антимонопольним розслідуванням.

Philip Morris проти України

Компанія Philip Morris International подала позов про двостороннє інвестиційному арбітражі проти уряду України в зв'язку з рішенням Антимонопольного комітету України оштрафувати компанію у справі оптового дистриб'ютора "Тедіс". Мова — про заниження фірмою податків на зазначені суми за 2015 рік.

Позов поданий до Міжнародного центру по врегулюванню інвестиційних спорів (Вашингтон, округ Колумбія, США) в зв'язку з порушеними, на думку заявників, двосторонніх угод про взаємний захист інвестицій з США та Швейцарією.

Спрощення для банків

Кабінет міністрів вніс зміни в Порядок надання державних гарантій на портфельної основі в 2020 році, спростивши умови участі потенційних банків-кредиторів у відборі для отримання частково гарантування державою зобов'язань по портфелю кредитів малого та середнього бізнесу.

Як уточнили в міністерстві, в Порядок також будуть внесені наступні зміни:

— зняті обмеження щодо наявності в портфелі потенційних банків-кредиторів не менше 500 кредитних договорів;
- зняті обмеження по результатам аудиту банків-кредиторів виключно з формування модифікованого думки;
- спрощується і скорочується в часі процедура формування портфеля кредитів внаслідок вилучення вимоги узгодження реєстру кредитів гарантом;
- продовжується термін подачі заявок для участі в програмі банками-кредиторами;
- зменшується розмір плати агенту на етапі підготовки документів, поки банки-кредитори ще не пропонують кредити і не мають джерел для відшкодування своїх витрат.

Банкіри Трампа йдуть з Deutsche Bank

Давній банкір Дональда Трампа в Deutsche Bank Розмарі Врабліч, керуючий директор і старший банкір в відділі управління капіталом кредитора, подала заяву про відставку, яку банк прийняв в силі з кінця року, повідомив представник Deutsche Bank Ден Хантер в заяві по електронній пошті.

Саме вона домовилася, щоб кредитор надав компанії Трампа позики на сотні мільйонів доларів.

Відставка іншого давнього колеги Врабліча, Домініка Скальці, також була прийнята банком. Врабліч і Скальці прийшли в Deutsche Bank в 2006 році з Bank of America.

У серпні Deutsche Bank почав внутрішню перевірку угоди з нерухомістю 2013 року, між Vrablic і Scalzi і компанією, що частково належить Джаред Кушнера, зятю Трампа і клієнтові Vrablic.

Німецький банк, який вперше почав кредитувати Трампа в кінці 1990-х років, був залучений в розслідування Конгресу та інші розслідування, присвячені фінансам і передбачуваним зв'язків з Росією магната нерухомості, який став політиком і президентом.

Станом на листопад Deutsche Bank має близько 340 млн дол. Непогашених кредитів Trump Organization, які в даний час контролюються двома його старшими синами.

Середа, 23 грудня

Страйк портів в Аргентині привела до зростання цін на сою та зернові

У вівторок робітники не допустили до навантаження більше 100 вантажних суден сільськогосподарських товарів в Аргентині через затримку заробітної плати. Соя піднялася в ціні до шестирічного максимуму, крім того, і через триваючої посухи, яка перешкоджає посіву сої в Аргентині. І природно, стурбованість з приводу світових поставок сої в наступному році зростає.

Несприятлива для посівів погода тримається в Південній Америці, Аргентині та Бразилії, що впливає на урожай кукурудзи. Це в цілому може підняти ціну на м'ясо, так як ці культури йдуть в комбікорми для тваринницьких ферм.

Обмеження на продаж низки товарів в Британії

Найбільший британський рітейлер Tesco обмежив продаж п'яти найбільш затребуваних товарів.

Один покупець зможе придбати не більше одного рулону туалетного паперу, не більше трьох упаковок яєць, рису, шматків мила і ємностей із засобом для миття рук (на антисептики для рук обмеження не поширюються). При цьому в магазинах Tesco ряд обмежень на продаж товарів вже діяв з вересня: не можна було купити більше трьох упаковок борошна, макаронних виробів, рулонів туалетного паперу, дитячих вологих серветок і антибактеріальних серветок.

Введення нових обмежень було за перекриттям кордону Франції з Великобританією, через що виникли перебої з поставками деяких харчових продуктів, включаючи фрукти та овочі. Кордони закрили у зв'язку з поширенням у Великобританії більш заразного штаму коронавируса.

Рітейлери і британська влада закликає населення не робити масові закупівлі напередодні Різдва. Однак, за понеділок і вівторок понад 15 млн осіб залишили в супермаркетах рекордні 2,5 млрд фунтів.

Греція інвестує в озброєння

Афіни інвестують мільярди в закупівлю нових бойових літаків. Це дає грекам фору в гонці озброєнь з "заклятим ворогом" Туреччиною.

В понеділок увечері греки перехопили два турецьких винищувачі F-16, які пролетіли над грецькими островами Инуссес і Панагія.

Тепер греки масово озброюються. Тиждень тому парламент Афін прийняв бюджет на 2021 рік. Він передбачає значне збільшення оборонного бюджету. У порівнянні з 2020 роком очікується збільшення витрат більш ніж на третину до 5,4 млрд євро. Бюджет програми озброєнь буде навіть п'ятикратно збільшений з 500 мільйонів до 2,5 мільярдів євро. Греція інвестує 11,5 млрд євро в закупівлю нових систем озброєнь протягом наступних п'яти років — це найбільша програма озброєнь за останні десятиліття.

Поставка перших шести винищувачів Rafale, які Греція планує замовити у Франції, почнеться в першій половині 2021 року.

Всього до березня 2023 року країна отримає 18 літаків Rafale. По літаках належить 1,92 млрд євро. Греція інвестує ще 400 млн дол. В сучасні керовані ракети для нового літака.

При цьому з листопада ведуться переговори зі США про постачання 24 літаків-невидимок типу F-35. До 2027 року Греція також хоче оновити свої винищувачі F-16 у співпраці з американським виробником Lockheed Martin.

Модернізація ВПС — частина амбітної програми озброєнь, оголошеної прем'єр-міністром Кіріакос Міцотакіс у вересні. Крім бойової авіації, сюди входять також закупівлі вертольотів і дронів. Нещодавно найняті 15 тис. Професійних солдатів.

Військово-морський флот також стоїть перед програмою модернізації вартістю в мільярд доларів. Планується закупівля чотирьох нових фрегатів. В якості можливих постачальників названі Франція, США, Нідерланди та Великобританія. Також обговорюється питання про закупівлю нових підводних човнів німецького класу 214. Греція вже експлуатує чотири таких човна.

Британський бізнес безпосередньо домовляється з ЄС

Найбільша британська група бізнес-лобі CBI закликала Європейський союз відкласти введення нових митних перевірок після Brexit, тому що у фірм не було достатньо часу для підготовки до пандемії коронавируса.

Конфедерація британської промисловості, яка представляє 190 тис. Підприємств, також просить надати компаніям пільговий період для підготовки нових документів, які будуть потрібні в кінці року незалежно від того, укладуть чи Великобританія і ЄС торговельну угоду.

Уряд Великобританії заявило, що черги з 7000 вантажівок можуть утворитися навколо портів в розумному найгіршому сценарії, тому що підприємства не підготувалися, погрожуючи постачання продуктів харчування і викликаючи хаос для своєчасних виробників.

Навіть якщо угода буде укладена, фірми повинні будуть довести походження своїх товарів, щоб отримати вигоду від безмитної торгівлі, і CBI заявив, що компаніям слід надати річний пільговий період для виконання цієї вимоги. CBI також закликав до річного сервітуту, який дозволить британської продукції, сертифікованої в Великобританії, продаватися в ЄС.

CBI не єдиний, хто вимагає більше часу для адаптації. У середу представники британської м'ясної промисловості заявили, що уряд повинен провести "фазу орієнтації".

продовжуємо займати

Кабінет міністрів прийняв рішення залучити в 2020 році кредит від Deutsche Bank AG на суму до 350 млн дол. Строком на шість місяців.

Сирітства постанову Кабміну №1291 від 23 грудня оприлюднено на офіційному урядовому порталі.

Відповідно до затверджених постановою умов, кредит надається відповідно до договору між Україною, Deutsche Bank, AG і Global Loan Agency Services Limited.

На суму кредиту нараховується процентний дохід, який складається з ставки LIBOR (Лондонська міжбанківська ставка пропозиції) в доларах США на термін три місяці, а також маржі по кредиту в розмірі до 5,75% річних.

"Остаточне погашення кредиту здійснюється через шість місяців після дати отримання кредитних коштів", — сказано в документі.

5G побив рекорд торгів

Триваюча продаж ліцензій на бездротовий зв'язок Федеральною комісією зі зв'язку принесла більше 66,4 млрд доларів після трьох тижнів торгів — рекордна сума, яка може змінити перспективи операторів мобільного зв'язку на наступне десятиліття.

Стандарт 5G обіцяє прискорити потік даних на телефони та інші бездротові пристрої, такі як персональні комп'ютери, автомобілі і промислове обладнання.

Аукціон 5G стартував 8 грудня і буде призупинений на свята до 4 січня, коли загальні ставки можуть піднятися ще вище. Кожна ставка зберігається в секреті до завершення аукціону.

Доплата за вуглець

Великі сільськогосподарські підприємства, включаючи Bayer AG, Nutrien Ltd. і Cargill Inc., оголошують, що будуть активно агітувати за вуглецеві стартапи серед фермерів, щоб спонукати виробників сільськогосподарських культур розвивати ринки вуглецю, орієнтовані на сільське господарство. Мета — додатково платити фермерам за "простий" орних земель.

Концепція передбачає, що ділянки орних земель Середнього Заходу США виконують функцію поглинача вуглецю. Процес фотосинтезу рослин поглинає вуглекислий газ з повітря, об'єднує його з водою і сонячним світлом для виробництва енергії і, в кінцевому підсумку, вбудовує вуглець в бруд через коріння, одночасно виділяючи кисень назад в атмосферу. Грунт, якщо її не чіпати, може зберігати перетворений вуглець протягом багатьох років.

У разі їх раціонального використання грунту можуть грати важливу роль в пом'якшенні наслідків зміни клімату за рахунок накопичення (зв'язування) вуглецю і зменшення викидів парникових газів в атмосферу. І навпаки: нераціональні методи використання або сільськогосподарського обробітку грунтів можуть спричинити викиди грунтового вуглецю в атмосферу у вигляді діоксиду вуглецю (CO2), що, в свою чергу, може стати фактором зміни клімату. Поступове перетворення лугопастбіщних і лісових угідь в орні землі і пасовища, що відбувається на протязі декількох останніх століть, призвело до історичної втрати запасів грунтового вуглецю в усьому світі.

Плата фермерам за максимізацію цих природних процесів може вирішити проблему клімату. І багато хто з них вже замислюються про це компенсированном доході. В обмін їх землі буду контролюватися представниками вуглецевих програм.

Данці багатшими, ніж до пандемії

Чисті фінансові активи домашніх господарств країни — в основному в формі акцій і облігацій — склали 5,66 трлн крон (930 млрд дол.) В третьому кварталі, повідомив центральний банк в Копенгагені в середу.

За останні два квартали фінансовий добробут виросло на 709 млрд крон, що більш ніж компенсує рекордні 541 млн крон в першому кварталі, коли пандемія вразила фінансові ринки.

Центральний банк заявив, що фінансовий добробут має зрости до нового рекорду в четвертому кварталі, оскільки ринки продовжували поліпшуватися. Це допоможе подолати негативні наслідки нової ізоляції, введеної датським урядом в цьому місяці, в спробі боротися зі зростаючим числом випадків COVID-19.

За даними центрального банку, середнє сімейне багатство становить близько 2 мільйонів крон, але у більшості сімей цей показник менше. Якщо розглядати тільки пенсійні накопичення, 43% складають 10% населення.

Раніше "Коментарі" писали, що експерти назвали ризики майбутньої приватизації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sex

27 грудня 2020, 21:29

СEKС Знaкoмcтвa! Oдинокие и Зaмужниe очень хoтят ceкca, все бeсплатнo и анoнимнo. Здеcь дaют в пoпу и бeрут в рoт, мoжешь убедитьcя cам---- http://bit.do/exas


Новини