Головна Статті Бізнес фінанси ТОП-2 питання про гроші, які мілленіали задають в 2020 році
commentss Cтатті Всі новини

ТОП-2 питання про гроші, які мілленіали задають в 2020 році

Багато мілленіалів намагаються знайти баланс між задоволенням сьогоднішнім днем і плануванням на завтра

13 листопада 2020, 01:50
Поділіться публікацією:

Сьогодні світ відкриває безліч можливостей для людей будь-якого віку. Мілленіали (або покоління Y — люди, які народилися в період з 1981 року по 1996 рік) отримали широкий доступ до фондового ринку і світу фінансів, але вони дуже рідко знають, як можна використовувати весь його потенціал. Фінансовий консультант Джефф Маттонеллі зазначає, що мілленіали хочуть знати, які акції купувати. Крім того, багато хто задається питанням, як збалансувати сьогоднішні пріоритети з цілями на майбутнє.

ТОП-2 питання про гроші, які мілленіали задають в 2020 році

У відповідь на обидва питання Маттонеллі рекомендує визначити ваші цілі, побудувати інвестиційну стратегію і план витрат навколо них.

За даними дослідницького центру Pew Research Center, мілленіали обігнали бебі-бумерів (людей, що народилися в період з 1946 по 1964 роки) за кількістю економічно активних людей за станом на сьогоднішній день.

Люди у віці від 24 до 39 років в цьому році змушені боротися з конвергенцією фінансових проблем: тривалі наслідки рецесії 2009 року і ще одну кризу на горизонті, викликаний COVID-19, горою боргів за студентськими кредитами і стрімко зростаючою вартістю життя. Ці проблеми зробили фінансове планування унікальною, але бажаної завданням для фінансових консультантів.

Джефф Маттонеллі головний фінансовий консультант в Van Leeuwen & Company Джефф Маттонеллі в коментарі для Business Insider зазначив, що покоління, частиною якого він є, прагне планувати майбутнє, але часто турбується про те, як це зробити, не жертвуючи своїм нинішнім способом життя.

Маттонеллі виділив два найпоширеніші питання з боку молодих людей.

1. Як накопичити достатньо грошей для забезпеченої пенсії, при цьому ні в чому собі не відмовляючи

За словами Матоннелі, це найпоширеніший питання. У сучасному світі, в якому все змінюється неймовірно швидко, люди не встигають оцінити реалії і змушені прислухатися до думки експертів.

В Україні, як і в багатьох інших країнах світу, в останні кілька років змінюється структура банківської системи, принципи роботи банків. Тому для людей питання про варіанти безболісного накопичення грошей зараз як ніколи актуальний. Багато приватних роботодавці в усьому світі поступово відмовляються від пенсійних накопичень. Їх замінили інші системи, але ось все клопоти в цьому питанні тепер будуть лягати тільки на пенсіонерів.

На щастя, ніхто не говорить, що заощадження перестали бути актуальними. Вони, як і в минулі роки, можуть підстрахувати в важкі моменти. Наші реалії такі, що без фінансової подушки мало кому вдається забезпечити собі стабільне життя.

"Розуміння того, що вам знадобиться на пенсії і що вам потрібно для підтримки вашого нинішнього способу життя, допоможе вам розробити план, щоб почати відкладати гроші на майбутнє, не відмовляючись від важливого досвіду зараз, — говорить експерт. — Це також допомагає вам у прийнятті рішень, гарантуючи, що ваші інвестиції узгоджуються з вашими цілями ".

Головна порада Матоннелі — якомога швидше почати інвестувати в свої довгострокові цілі, включаючи вихід на пенсію. Починаючи з 20-ти або 30-ти років можна почати інвестувати свої кошти. Чим більше ваші вкладення будуть залишатися на ринку, тим більше ви зможете заробляти, а через деякий час, ви зможете не турбуватися про свої заробітки.

Коли мова заходить про оптимізацію ваших грошей сьогодні, спробуйте прорахувати всі витрати за місяць. Це допоможе зрозуміти, наскільки раціональні ваш покупки і на чому можна заощадити. Подібний підхід до покупки нових речей буде покаже, наскільки ви марнотрат. Також важливо дізнатися, які обмеження через коронавируса можуть перешкодити вашому фінансовому розвитку. А ще важливо частіше замислюватися про те, як оптимізувати свої витрати.

Як тільки ви зрозумієте, скільки вам потрібно вкласти грошей в інвестиції, щоб заробляти на цьому, ви зможете розрахувати необхідну суму вкладень, а далі просто "збирати вершки" і жити на дохід від інвестицій.

2. Які акції варто купувати

На початку пандемії коронавируса в США різко зросла популярність роздрібних інвестицій, частково через появу простих у використанні технологій в поєднанні з волатильністю, викликаної коронавірусів.

Три найбільших онлайн-брокера повідомили про виняткові сплесках активності та залучення інвесторів в березні і квітні, в сукупності відкривши більше 780 000 нових рахунків. У розпал захворювання коронавірусів в США одна з інвестиційних компаній змогла відкрити на своїй платформі близько 3 мільйонів нових акаунтів. Компанія заявила, що половина цих інвесторів були новачками.

Матонеллі каже, що у мілленіалов користується популярністю один вид акцій. Ця категорія інвесторів найчастіше зосереджена на інвестуванні в акції, з якими вони знайомі і чиї продукти і послуги вони регулярно використовують, поряд з компаніями, які популярні в засобах масової інформації.

У той час як такі компанії, як Tesla, Apple, Amazon, Facebook, Netflix і Moderna, були популярні серед мілленіалов інвесторів завдяки їх потенційному зростанню, експерти відзначають, що володіння окремими акціями не є найкращим довгостроковим інвестиційним підходом для більшості людей.

Коли клієнти запитують Матонеллі, які акції купувати і продавати, він говорить їм, щоб вони відступили і розглянули свою готовність ризикувати, часовий горизонт і то, скільки вони інвестують.

Економісти кажуть, що якщо у вас відносно небагато грошей, але ви вирішили інвестувати їх в акції великої компанії, то не варто ставити все на кін заради окремих акцій. Заробити можна, якщо ви сформуєте якийсь портфель акцій. Поодинокі акцій принесуть вам більше ризиків, ніж прибутку.

Іншими словами, покупка акцій однієї компанії може бути не кращим вибором для вас, якщо ви не можете дозволити собі втратити гроші, які ви інвестуєте. Кращим варіантом, за словами експертів, було б інвестувати в біржові фонди (ETF) або взаємні фонди, де ви володієте портфелем акцій в різних галузях, але при цьому забезпечуєте диверсифікацію.

Раніше "Коментарі" писали , що через місцевих виборів в нашій країні знову порушений інвестиційний клімат. На думку глави Директорату Асоціації франчайзингу України, віце-президент Асоціації інвесторів в Україні Андрія Кривоноса, місцеві вибори хоч і не мають прямого впливу на інвестиційний клімат країни і інші потоки між країнами, але цього разу вони точно заблокували новини про бізнес. Можливо, це сталося на тлі виборів в США.

"Ухвалення бюджету, хоч і в першому читанні, має активізувати економічну кооперацію, але передумов до цього в самому бюджеті немає, — зазначив експерт. — Ринок ОВДП теж особливо не проявлявся специфічними новинами — все йде за планом "залучаємо — виплачуємо дивіденди", але ставка у нас є від 6% до 15,50%. І платити таку високу ставку (саме 15,50) будемо до 04.09.2024 року. Такий широкий розкид ставок повинен підняти питання — а навіщо нам такі папери? І відразу "але" — вони державні, виступають як індикатор стабільності, нехай будуть ".

У свою чергу голова громадської організації "Re: Старт", акціонер "Банку Юнисон", фінансовий експерт Оксана Чепіжко нагадує, що в минулому році, за заявою прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, інвестиції в Україну були в п'ять разів менше, ніж приватні перекази — і склали близько 2,3 млрд. доларів. За словами експерта, не реформована судова система і економічна криза вже викликали відтік капіталу, який ми спостерігаємо останнім часом. Просто конкретні цифри стануть відомі на початку наступного року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини