Головна Новини Бізнес Будівництво Експерт назвав причини подорожчання житла в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт назвав причини подорожчання житла в Україні

Вартість житла може зрости в будинках радянської забудови, які користуються найбільшим попитом

30 липня 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

За словами президента Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Юрія Піти, нині найбільшим попитом на вторинному ринку користуються квартири площею 35-50 м2 переважно в будинках радянської забудови. Попит на таке "соціальне" житло становить сумарно близько 45-50% від усього вторинного ринку. Тому вартість житла може зрости саме на такі квартири як найбільш популярні в українських громадян. Але це зростання, на думку експерта, загалом не позначиться на загальноринковій кон'юнктурі, оскільки він складе всього 2-3%.

Експерт назвав причини подорожчання житла в Україні

Експерт назвав причини подорожчання житла в Україні - фото з відкритих джерел

Експерт називає кілька причин подорожчання житла:

1) перехід на новий етап будівництва, який завжди супроводжується переглядом цін;

2) можливі економічні чинники, як, наприклад, інфляція, що можуть змусити забудовників "підлаштувати" свої ціни під загальний "тренд" подорожчання товарів і послуг;

3) підвищений попит на квартири 35-60 м2 як найбільш інвестиційно привабливі для вкладення наявних коштів стане, мабуть, головним стимулом до зростання вартості житла.

Раніше портал "Коментарі" писав, що з 1 липня власникам кількох об'єктів нерухомості або "великих" житлових приміщень доведеться додатково витратитися. Йдеться про сплату податку на нерухомість, який протягом 60 найближчих днів повинні сплатити українці, що є власниками квартир площею понад 60 квадратних метрів і будинків площею понад 120 кв.м. Податок доведеться заплатити з кожного "наднормативного" квадратного метра, якщо регіональна влада на місцях не передбачила збільшення пільгової площі оподаткування (що рідко спостерігається в Україні).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Егор

31 липня 2021, 16:20

Цікава статья. Я знімаю житло в Киеві я зрозумів як дорожають ціни на квартиру. Хочю сказати що житло повинно в першу річ бути в правильному районі


Новини