Головна Новини Бізнес Будівництво Ріелтори розповіли, які квартири в Україні не варто купувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Ріелтори розповіли, які квартири в Україні не варто купувати

Перед покупкою житла потрібно дізнатися про нього якнайбільше інформації - поспілкуватися з сусідами, почитати форуми та інше

3 лютого 2022, 09:46 comments3713
Поділіться публікацією:

Частина експертів з нерухомості в Україні не рекомендують купувати квартири у хрущовках. Крім того, у зв'язку з подорожчанням ремонтних робіт буде вигідніше купити вже готове житло, ніж "голі стіни" від забудовника. Про це йдеться у матеріалі OBOZREVATEL.

Ріелтори розповіли, які квартири в Україні не варто купувати

Ріелтори розповіли, які квартири в Україні не варто купувати - фото з відкритих джерел

За словами столичного ріелтора, автора блогу про нерухомість "Графіня" Наталії Медведєвої, теоретично для покупки може бути цікавим будь-який об'єкт, але при цьому необхідно розуміти, у що саме ви вкладаєте гроші.

Квартири у хрущовках

Керуючий партнер консалтингової компанії SV Development Сергій Степенко зазначає, що хрущовки – найгірший варіант для інвестицій. Найвигідніше таку нерухомість можна купити, якщо власник квартири продає її на 20-30% нижче. Лише так на такому житлі можна заробити.

За словами Медведєвої, такі будинки мають і свої переваги. Зазвичай це просторі двори, добре розвинена інфраструктура, а також зручна локація. Проте насамперед покупця має цікавити ситуація із самим будинком – комунікаціями, дахом тощо.

Ціна на нерухомість у хрущовках зазвичай нижча, ніж у відносно нових будинках. Але часто терміни експлуатації такого житла спливають набагато швидше.

Новобудови

Придбання квартири в будинках, що знаходяться в процесі будівництва, фахівці називають ризиком. При цьому професійні юристи, ознайомившись із документами, рекомендують не вкладати кошти в таку нерухомість.

Медведєва радять купувати квартири в новобудовах, які вже здані, та вже відремонтовані. Наприклад, якщо ви не знайшли хороший варіант у Києві, то в його передмісті — Вишневому, Бучі — можна пошукати потрібну квартиру.

Перед покупкою житла потрібно дізнатися про нього якнайбільше інформації – поспілкуватися із сусідами, почитати форуми та інше.

Квартири без ремонту

Нерухомість на первинному ринку без ремонту коштуватиме набагато дешевше, ніж готові квартири. Проте через подорожчання ремонту та будматеріалів купувати таке житло може бути невигідно.

"Сьогодні не вийде. Якщо виходить брати з ремонтом, беріть із ремонтом. Будматеріали значно подорожчали. Два роки тому я ще радила брати без ремонту", – пояснила Медведєва.

Раніше на порталі "Коментарі" — Ринок нерухомості в Україні: підсумки січня та прогноз на лютий .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини