Головна Новини Бізнес Будівництво Ринок нерухомості в Україні: як зміняться ціни на оренду житла у 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок нерухомості в Україні: як зміняться ціни на оренду житла у 2022 році

Експерт також розповів і про те, що буде з цінами на покупку квартир у країні найближчим часом

16 грудня 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

За словами президента Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) в Україні Юрія Піти, найближчою перспективою ціни на оренду житла в Україні будуть стабільними. Тільки з кінця березня, залежно від попиту, цінова картина може трохи змінитись. Про це експерт розповів виданню "Коментарі".

Ринок нерухомості в Україні: як зміняться ціни на оренду житла у 2022 році

Як зміняться ціни на оренду житла у 2022 році - фото з відкритих джерел

"За найбільш сприятливих економічних та пандемічних умов, коли у великі міста повертатимуться потенційні орендарі, з квітня по червень включно оренда може зрости в середньому до 7-10% на окремі, найбільш затребувані типи квартир", – каже Юрій Піта.

Щодо купівлі нерухомості, то, за словами голови АФНУ, у найближчі три місяці спостерігатиметься стабільна цінова ситуація на ринку первинного та вторинного житла.

"З 2-го кварталу 2022 року з настанням нового ділового сезону на ринку будуть помітні незначні цінові зрушення в межах 5%. Однак збільшення вартості житла залежатиме від попиту в тому чи іншому сегменті житла, – наголошує Юрій Піта. – На первинному ринку найбільший попит спостерігатиметься в об'єктах нових якісних форматів на стадії будівництва до одного року (переважно на 1-2-кімнатні квартири площею до 60 м2). На вторинному ринку традиційно високий попит буде на малогабаритні квартири радянської забудови у належному технічному стані площею до 50 м2”.

Раніше в матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що, на думку засновника та керуючого партнера групи компаній Concept Group Михайла Підвисоцького, сприятливі економічні умови та суттєвий попит призведуть до того, що вартість житла на первинному ринку може збільшитись на 10-15%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини