Головна Новини Бізнес Агро Чому Україна імпортує російські огірки та польське сало
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україна імпортує російські огірки та польське сало

В Україні зараз складна ситуація з вирощуванням свиней, оскільки більша частина виробляється у особистих домогосподарствах

26 листопада 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

Україна збільшує імпорт продуктів із інших країн. Цього сезону особливу увагу привернули м'ясо, сир та тепличні овочі. Причому огірки привозять до нашої країни з Росії, а сири, свинину та сало з країн Європи. Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин розповів виданню "Сегодня" про причини зростання імпорту.

Чому Україна імпортує російські огірки та польське сало

Чому Україна імпортує російські огірки та польське сало - фото з відкритих джерел

За словами фахівця, сьогодні більшість овочів та фруктів в українських магазинах — тепличні, а отже, що наша країна має проблеми зі створенням та обслуговуванням парників. Причиною закриття багатьох теплиць експерт називає високу вартість енергоносіїв.

"Коли ви подивитеся, скільки коштує кіловат-година електричної енергії для побутового споживача чи кубометр газу, ви зрозумієте, що вижити в таких умовах майже нереально", — зазначає Пендзин.

Експерт також повідомив, що в Україні зараз складна ситуація з вирощуванням свиней, оскільки більшість виробляється у особистих домогосподарствах. Крім того, проблемою стає і африканська чума, внаслідок якої скорочується поголів'я тварин. У зимовий період, за словами експерта, ситуація складається ще гірше через те, що зростає вартість комбікормів і для домогосподарств це стає нерентабельним.

Нині ж в Україну заходить велика кількість сала з Польщі, а свинини з Нідерландів та Данії, в яких зовсім іншим способом вирощують свиней та обробляють м'ясо.

Пендзин також розповів про імпорт молочних продуктів, які, як правило, не відіграють важливу роль на ринку, що формує відповідний попит серед споживачів. Здебільшого до нашої країни імпортують не зовсім якісну молокопродукцію з країн Європи.

Цей сегмент спеціаліст називає конкуруючим із вітчизняними виробниками, які, фіксуючи зниження попиту, скорочують виробничі обсяги.

"Святе місце порожнім не буває, і на нього обов'язково заходитиме імпорт", — зазначає Пендзин.

Раніше "Коментарі" писали, що ціна вершкового масла в Україні злетить: як зміниться вартість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини