Головна Новини Бізнес Агро Ціни на гречку в Україні можуть значно рости: на скільки і чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на гречку в Україні можуть значно рости: на скільки і чому

Вартість гречаної крупи може збільшитися на 20-30%

27 вересня 2021, 16:33 comments1151
Поділіться публікацією:

До кінця поточного року в Україні можуть підскочити ціни на гречану крупу. За прогнозами Міжнародної асоціації гречки, вартість може збільшитися на третину. Чому крупа дорожчає і якими будуть ціни, розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1", передає ТСН.

Ціни на гречку в Україні можуть значно рости: на скільки і чому

Ціни на гречку в Україні можуть значно зрости - фото з відкритих джерел

Гречка на прилавках українських магазинів може підвищитися в ціні на 20-30%. Головною причиною подорожчання є те, що в Україні половина гречаної крупи російського виробництва.

"Протягом останніх двох років, коли вона (РФ — ред.) зменшила виробництво, на нашому ринку відчувається значний дефіцит. Звідси й зростання цін", — повідомив виконавчий директор Міжнародної асоціації гречки Сергій Громовий.

Економіст Олег Пендзин також прогнозує зростання вартості гречаної крупи, проте не набагато. Крім того, експерт виключає і дефіцит продукції.

"Сьогодні гречка подорожчала менше, ніж загальний споживчий кошик. Крупи гречані з початку року подорожчали на 16%. Вважайте — максимум вона буде коштувати не більше 50 гривень за кілограм", — зазначив економіст.

Пендзин також додав, що в разі, якщо аграрії зважаться підвищити ціну на гречку, споживач просто обере інші крупи. Крім гречки, українці споживають протягом року 20 млн тонн різних зернових.

Нагадаємо, що Олег Пендзин озвучив для видання "Коментарі" прогноз цін на продукти в жовтні, розповівши, як зміняться цінники й чому. За словами експерта, більш-менш стабільними будуть ціни на соняшникову олію. Принаймні, до закінчення збору насіння. Максимум — зростання на 0,5%. Цукор також буде більш-менш стабільний в ціні (0,5%, максимум — 1% зростання). Ажіотажний річний попит на нього закінчився, а цукор нового врожаю ще не з'явився.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини