Головна Новини Бізнес Агро До Нового року в Україні подорожчає один із видів м'яса
commentss НОВИНИ Всі новини

До Нового року в Україні подорожчає один із видів м'яса

З другої половини грудня в Україні очікується підвищення цін на свинину

19 грудня 2021, 18:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Напередодні Нового року у країні починають зростати ціни на деякі продукти, які мають великий попит. До них також увійшла свинина. Аналітики зазначають, що цінник на м'ясо стане вищим з другої половини грудня. Про це повідомляється на сайті АСУ.

До Нового року в Україні подорожчає один із видів м'яса

Свинина. Фото з відкритих джерел

Згідно з прогнозами аналітиків Асоціації "Свиноводи України", у зв'язку із традиційною активізацією торгівлі у передсвятковий період, вже наступного тижня вартість одного кілограма свинини становитиме 46-47 гривень.

У матеріалі зазначається, що у першій половині грудня відбулося зниження цін на закупівлю свиней забійних кондицій. Таким чином, середня оцінка втратила 2,8%. Підсумкова ціна одного кілограма свинини становила 44,80 гривень.

Минулого тижня переговори між заготівельниками та виробниками свинини завершилися зниженням вартості закупівлі. У результаті оператори продали більшу частину товарних партій дешевше на кілька гривень, ніж тижнем раніше, тобто по 44-46 гривень за кілограм. Також аналітики наголосили, що численні запити на додаткові обсяги, що з'являлися протягом тижня, задовольнити не вдалося.

До речі, роздрібна ціна на сало у супермаркетах на початку поточного місяця становила 149 гривень за один кілограм. А місяцем раніше кілограм сала обійшовся б покупцеві 134 гривні за кілограм. За місяць цінник виріс на 15 гривень.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що в Україні різко виросли ціни на популярний овоч. Вартість підняли відразу на кілька гривень. Докладніше читайте у нашій статті.

Також видання інформувало про те, що в Україні ціна на часник зросла на 10 гривень лише за місяць. У листопаді цього року вартість кілограма часнику становила 94,51 гривні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини