Головна Новини Бізнес економіка В Україні змінилася ціна на популярний овоч
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні змінилася ціна на популярний овоч

Вартість овоча зросла відразу на кілька гривень

15 грудня 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Менш як за тиждень в Україні різко зросли ціни на пекінську капусту. Про це повідомляє видання AgroTimes.

В Україні змінилася ціна на популярний овоч

Пекінська капуста. Фото з відкритих джерел

Минулого тижня овоч обійшовся б покупцеві від 8 до 12 гривень за кілограм. В Одесі на оптових ринках пекінську капусту продають по 13 гривень за кілограм, а роздрібна ціна – у межах 20-25 гривень за один кілограм.

Вже на цьому тижні на ринках Півдня ціни підскочили до 12-14 грн/кг. За такою ж ціною продають пекінську капусту на ринку "Неждана" у селі Великі Копані. До речі, інша капуста продається за колишніми цінами. Наприклад, цвітну капусту можна купити за ціною від 7 до 10 гривень за кг, молода капуста коштуватиме покупцю 9-10 грн/кг, пізньостигла білокачанна капуста коштує також від 9 до 10 грн за кг.

Савойську капусту на ринках можна купити в середньому по 10 гривень за кілограм, Кольрабі продають по 15 грн/кг, а романеско – по 20 гривень. Найдорожчою є брюссельська капуста. Її продають по 50 гривень за кілограм.

Також підвищилася вартість гарбуза ромашка. Наразі за кілограм покупці віддають 5 гривень. Конусоподібні перці коштують по 35 гривень за кілограм. Червоні томати продають за ціною від 22 до 25 гривень. Приблизно за такою ціною можна купити і рожеві томати на ринках.

Ціни на огірки поки що залишаються стабільними. Кілограм овочів коштуватиме покупцеві 45 гривень.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що за останній тиждень в Україні збільшилися ціни на білокачанну капусту. Ціна за короткий проміжок часу зросла майже вдвічі.

Також портал "Коментарі" писав про те, що з грудня в Україні стрімко почали зростати ціни на популярний пряний овоч. Порівняно з минулим місяцем його вартість зросла на 10 гривень за кілограм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://agrotimes.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини