Головна Новини Бізнес Агро Дорожчає навіть підроблене масло: що буде з цінами на продукти в грудні
commentss НОВИНИ Всі новини

Дорожчає навіть підроблене масло: що буде з цінами на продукти в грудні

Вартість продуктів харчування в країні зросте насамперед через подорожчання енергоносіїв

29 листопада 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Експерти озвучили прогноз цін на продукти на грудень, розповівши, що подорожчає чи подешевшає, а також, чи може влада якось вплинути на ситуацію.

Дорожчає навіть підроблене масло: що буде з цінами на продукти в грудні

Що буде з цінами на продукти в грудні - колаж "Коментарі" Д.Романюк

Українці скуповують продукти перед новорічними святами, що створює їхній тимчасовий дефіцит

Економічний експерт в Україні Economic Outlook Адріан Пантюхов вважає, що ціни на продукти в грудні зростуть на 1,5-2,5%. За його словами, подорожчають овочі, м'ясо та імпортні фрукти.

"Українці скуповують продукти перед новорічними святами, що створює їхній тимчасовий дефіцит, – пояснює Адріан Пантюхов. – Враховуючи, що зараз відбувається зміцнення долара щодо гривні (зараз курс знаходиться на рівні 27.1 UAH/USD з тенденцією до подальшого зростання до 27.5-28.0 UAH/USD до кінця року), у грудні зростуть ціни на імпортну продукцію, зокрема на фрукти".

Також експерт наголошує, що ціна на продукти однозначно зросте і через зростання цін на енергоносії. Адже бізнес, на відміну від побутових споживачів, змушений буде платити за газ, тепло і так далі – значно більше.

Навіть підроблене масло сьогодні почало дорожчати

Виконавчий директор Спілки споживачів України Максим Несміянов прогнозує зростання цін на всі товари. За його словами, цьому сприяють і інфляція, і традиційний передноворічний ажіотаж.

"Навіть підроблене масло сьогодні почало дорожчати. Товариші підпільники, майте совість! І так заробляєте масово, ще й ціни, як усі піднімаєте на 8-10%. Якщо раніше один із зразків підробленого масла коштував 35 грн, то зараз – 37-40 грн. При цьому по акції справжнє масло можна зараз купити за такою самою ціною", – наголошує Максим Несміянов.

Просадок цін він не передбачає ні на що:

"Хіба що за кордоном знайдуть, наприклад, сальмонельоз у нашій курятині. Або з якоїсь причини якась країна, яка імпортує у нас яйця, їх раптом забракує. Тоді цих товарів побільшає на вітчизняному ринку, що сприятиме зниженню цін на них, – пояснює експерт. – Але це – навряд чи…"

Раніше на порталі "Коментарі" — ціни на курячі яйця в Україні злетять: скільки платитимемо .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини