Головна Новини Бізнес Агро Малина і лохина домінують на ринку: скільки просять за кілограм ягід
commentss НОВИНИ Всі новини

Малина і лохина домінують на ринку: скільки просять за кілограм ягід

Вартість малини все ще вище середньої, але лохина значно втрачає в ціні

15 липня 2021, 17:12 comments2649
Поділіться публікацією:

Ягідний сезон у самому розпалі — більшість українців купують різну природну смакоту і щоб поїсти, і щоб зайнятися консервацією. За словами заступника директора інституту садівництва Нацакадемії аграрних наук України Олександра Ярещенка, найбільшим попитом на вітчизняному ринку все ще користуються малина і лохина, повідомляють УНН.

Малина і лохина домінують на ринку: скільки просять за кілограм ягід

Лохина за кілька днів продажу втратила у ціні 40%. Фото з відкритих джерел

Ярещенко каже, що не дивлячись на початок сезону лохини, ягода вже встигла впасти в ціні ледь не наполовину. Як пояснив фахівець, це пов'язано з великою пропозицією від різних реалізаторів. При цьому надзвичайну активність у цьому плані виявили дрібні фермерські господарства, що дозволило ягідному ринку просто "обвалитися".

"Плюс наклалися погодні умови, які дуже прискорили дозрівання ранніх, середньоранніх сортів", — підкреслив Олександр Ярещенко.

При цьому цінова політика щодо малини продовжує триматися на підвищеному рівні. Фахівець стверджує, що вартість цієї ягоди у 2021 році значно більша, ніж середнє багаторічне значення.

"Навіть на переробку там у районі 60-64 гривень приймається. За кілограм це дуже хороша ціна", — вважає експерт.

На його думку, досить дорогою досі залишається і смородина. Зрозуміло, покупці не надто прагнуть її купувати за захмарними цінами. У цьому, на думку Ярещенка, багато в чому винні власники супермаркетів.

Як пояснює експерт, в окремих торгових точках були ситуації, коли цінники на смородину досягали 500 гривень за кілограм. При цьому закупівельна ціна для цієї ягоди становила лише 150 гривень. Завдяки цьому багато людей або чекають зниження цін, що призводить до псування урожаю, або вважають за краще ходити на ринок.

Олександр Ярещенко уточнює, що магазинні та ринкові ціни демонструють разючі контрасти й це не дуже добре відбивається на загальній ситуації щодо реалізації ягід в Україні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яку ціну за кілограм малини просили українські фермери на початку ягідного сезону. З чим це пов'язано, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про п'ять неймовірних властивостей малини, які здатні переконати вас у необхідності внести цю ягоду у свій раціон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

dsr

17 липня 2021, 17:19

http://www.gurtong.net/ixo/video-ley-v-spr-a.html http://www.gurtong.net/ixo/video-tot-v-leo-tvx.html http://www.gurtong.net/ixo/video-tot-v-s-leo.html http://www.gurtong.net/ixo/video-mil-v-pro-it.html http://www.gurtong.net/ixo/video-ml-v-po-it.html http://www.gurtong.net/ixo/video-ml-v-po-xc.html


Новини