Головна Новини Бізнес Агро Міністр агрополітики розповів, як купити землю і яка її ціна
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр агрополітики розповів, як купити землю і яка її ціна

Купити дозволяється до 100 гектарів в одні руки

29 липня 2021, 09:30
Поділіться публікацією:

З 1 липня 2021 року в Україні відбулося відкриття ринку землі. Хто, як і за яку вартість може придбати земельні ділянки, розповів в ефірі "Сніданку з 1 + 1" очільник Міністерства аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, пише ТСН.

Міністр агрополітики розповів, як купити землю і яка її ціна

Міністр агрополітики розповів, як купити землю і яка її ціна - фото з відкритих джерел

Міністр підкреслив, що сьогодні придбати землю в країні може тільки фізична особа, яка є громадянином України. Іноземцям та юридичним особам продаж заборонений.

Крім того, за словами міністра, процедура покупки земельної ділянки можлива тоді, коли у вас є легалізований офіційний задекларований дохід. Купити дозволяється до 100 гектарів. Сама угода купівлі-продажу оформляється між покупцем і продавцем в нотаріальній формі через банківський рахунок.

Роман Лещенко також зазначив, що середня вартість гектара землі в Україні зараз коливається в межах 2 тисяч доларів.

"Об'єктивно середня вартість 1 гектара близько 2 тисяч доларів. Але в різних регіонах різна вартість, оскільки різна нормативно-грошова оцінка землі, її кількісні і якісні характеристики, її розташування. Багато критеріїв", — повідомив очільник Мінагрополітики.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що з 1 липня в Україні стартувала земельна реформа — був знятий мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. Станом на 21 липня 2021 укладено 1411 угод із переходу прав власності на земельні ділянки в результаті таких угод як покупка / продаж, дарування та іншим способом відчуження земель. За перші три тижні свого власника змінили 2118 га земель. Кількість укладених договорів становить 1141.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини