Головна Новини Бізнес Агро Не тільки два гектари: українцям хочуть розширити права на землю
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки два гектари: українцям хочуть розширити права на землю

Дані зміни пропонуються до статті 5 закону "Про особисте селянське господарство"

22 квітня 2021, 12:05
Поділіться публікацією:

В Україні можуть розширитися можливості громадян щодо використання земельних ділянок. Уряд вже підтримав відповідний законопроект, який передбачає консолідацію земель. Про це виданню "РБК-Україна" розповів представник Кабінету міністрів у парламенті Василь Мокан.

Не тільки два гектари: українцям хочуть розширити права на землю

Не тільки два гектари: українцям хочуть розширити права на землю - фото з відкритих джерел

Дані зміни пропонуються до статті 5 закону "Про особисте селянське господарство".

"Ці зміни обумовлені тим, що фізособи повинні мати можливість вести особисте селянське господарство не тільки на земельних ділянках цільового призначення, а й на всіх сільськогосподарських землях, а також на несільськогосподарських землях", — підкреслив парламентарій.

Повідомляються, що в українців з'явиться можливість ведення господарства на присадибних ділянках.

У виданні зазначають, що напередодні в засобах масової інформації з'явилися дані, що вказаний законопроект скасує право українців на отримання безкоштовних двох гектарів землі. Але Василь Мокан стверджує, що норми безоплатної передачі земельних ділянок громадянам до двох гектарів встановлює інша стаття Земельного кодексу, а саме 121. Таким чином, зі слів парламентарія, норми діють та не можуть бути скасовані.

Нагадаємо, що раніше інтернет-видання "Коментарі" писало про безкоштовну приватизацію земельних ділянок, розповідаючи куди зникає земля, яка призначена для українців. Наприклад, член ради асоціації "Земельний союз України" Сергій Біленко вважає, що існуюче право на безкоштовну приватизацію зараз — це фікція і значні корупційні механізми. Детальніше ви можете прочитати за посиланням. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини