Головна Новини Бізнес Агро П'ять місяців ринку землі: як змінилася вартість ділянок та чи варто їх продавати
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять місяців ринку землі: як змінилася вартість ділянок та чи варто їх продавати

Загальна вартість укладених земельних угод перевищила 2 мільярди гривень

1 грудня 2021, 15:41
Поділіться публікацією:

31 березня Верховна рада проголосувала за відкриття в Україні ринку землі. Рішення підтримало 259 народних обранців.

П'ять місяців ринку землі: як змінилася вартість ділянок та чи варто їх продавати

Ринок землі - фото з відкритих джерел

Таким чином з 1 липня 2021 року було знято мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, і за п'ять місяців роботи ринку в країні продали понад 120 тисяч гектарів. Кореспондент порталу "Коментарі" звернулась до представників монобільшості, депутатів партії "Слуга народу", щоб поцікавитися їхньою думку з приводу роботи земельного ринку. 

За словами народного обранця Андрія Холодова, головною метою земельної реформи було дати можливість громадянам продавати свої ділянки. 

"Те, що земля на сьогодні подорожчала у півтора-два рази — це для людей головний профіт. По-друге, оренда збільшилася десь на 50%, тобто у кишені землевласника однозначно збільшилось коштів", — говорить нардеп. 

При цьому депутат зізнався, що спочатку вагався з приводу голосування за відкриття ринку землі: 

"Велося багато розмов про те, що великі компанії скупують українські землі. Але тепер ми розуміємо, що цього не відбудеться як мінімум до кінця наступного року", — зауважує Холодов. 

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев теж вбачає переваги у тому, що ціни на землю зростають, однак нардеп не рекомендує продавати ділянки зараз. На думку депутата, земля — це той капітал, який можна заповідати дітям та що може приносити дохід щорічно. 

"У першу чергу я хочу зауважити, що жодної катастрофи з відкриттям ринку землі не відбулося. Особливо того, про що говорили представники опозиції, що нібито український чорнозем вивозиметься ешелонами до інших країн. Ніхто не примушує до підписання угод про продаж землі власників ділянок... Ринок землі розвивається нормально, у тому порядку, зважаючи на який у людей з'явилась можливість розпоряджатися своєю власністю". 

Раніше "Коментарі" писали, де гектар землі коштує найдорожче. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини