Головна Новини Бізнес Агро Ринок землі: названі області, де гектар коштує найдорожче
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок землі: названі області, де гектар коштує найдорожче

З моменту запуску ринку землі в Україні продали понад 120 тисяч гектарів

25 листопада 2021, 16:08
Поділіться публікацією:

У Центрі дослідження продовольства та землекористування назвали п'ять областей України, де купівля чорнозему обійдеться найдорожче. Про це повідомили в ефірі телепрограми "Сніданок з 1+1".

Ринок землі: названі області, де гектар коштує найдорожче

Ринок землі в Україні - фото з відкритих джерел

Зазначається, що найдорожча земля в Івано-Франківській, Чернівецькій, Київській, Полтавській та Львівській областях. У цих регіонах ціна на гектар коливається в межах від 37 до 40 тисяч гривень.

Журналісти наголошують, що з моменту запуску ринку землі, 1 липня, в Україні продали понад 120 тисяч гектарів. Найбільше ділянок реалізували у Харківській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях. Загальна вартість укладених угод перевищила 2 мільярди гривень.

Нагадаємо, що 1 липня 2021 року в країні відкрився ринок землі. Таким чином було знято мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Українські чиновники за підсумками існування ринку землі виявили низку корупційних ризиків та шукають методи боротьби з ними. Роман Лещенко, міністр аграрної політики та продовольства, на зустрічі з урядовцями акцентував, що ринок землі потребує антикорупційних заходів. За словами міністра, ринок розвивається, але потребує підтримки.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що купити землю під забудову в Україні стало дорожче. Голова Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) Юрій Піта зазначив, що за останні місяці земельні ділянки підскочили у ціні приблизно на 5%. ціна землі на забудову в Україні в середньому дорівнює від 500 до 1500 доларів за одну сотку. Зазвичай у столиці така земля дорожча, ніж в інших обласних центрах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини