Головна Новини Бізнес Агро Після Нового року в Україні змінилися ціни на мандарини: скільки зараз коштує кілограм
commentss НОВИНИ Всі новини

Після Нового року в Україні змінилися ціни на мандарини: скільки зараз коштує кілограм

Найбільше в ціні змінилися мандарини клементин

11 січня 2022, 19:46
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Після новорічних свят на багато фруктів, овочів та популярних продуктів змінилися ціни. До них входять і мандарини. При цьому деякі види подорожчали, а деякі, навпаки, впали у вартості. Про це повідомляє сайт Мінфін.

Після Нового року в Україні змінилися ціни на мандарини: скільки зараз коштує кілограм

В Україні змінилися ціни на мандарини. Фото з відкритих джерел

У грудні мандарини в середньому коштували 41,29 гривні за один кілограм. Станом на 10 січня 2022 року вартість одного кілограма знизилася до 32,99 гривень, тобто на 8,30 грн. Мандарини (Єгипет) стали дорожчими на 70 копійок, порівняно з минулим місяцем. Тепер їхня ціна становить 33,90 грн/кг. Мандарини (Туреччина) подорожчали на 2,30 грн. Сьогодні їхня середня ціна — 33,90 грн/кг.

За даними Мінфіну, найбільше змінилася ціна на мандарини клементин. Минулого місяця кілограм обходився покупцям у 56,42 грн/кг. Після новорічних свят вартість піднялася до 66,40 гривень за кілограм, що на десять гривень більше.

За цей період в Україні також помітно змінилися ціни на виноград. У грудні ціна одного кілограма складала 80,77 грн. Наразі за нього просять у супермаркетах 109,70 гривень за 1 кг.

Також трохи подорожчали лимони. Кілограм коштуватиме зараз 30,42 грн, а раніше — 29,50 грн/кг. Банани також стали дорожчими менш ніж на гривню. Нині середня їхня вартість у супермаркетах країни — 29,67 грн/кг. Усього на 16 копійок за місяць подорожчали апельсини. За кілограм покупці зараз віддадуть 31,93 грн. Українські яблука стали дорожчими майже на 50 копійок. Кілограм можна придбати за 8,33 грн.

Нагадаємо, що після новорічних свят в Україні стали дорожчати овочі. Найбільше зростання цін торкнулося тепличних огірків. Водночас став дорожчим буряк, цибуля, морква, картопля, перець та помідори.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні рекордно подорожчала гречка. За місяць вартість крупи піднялася на понад 8 гривень. Докладніше читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://minfin.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини