Головна Новини Бізнес економіка В Україні рекордно подорожчала гречка: названо нову ціну
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні рекордно подорожчала гречка: названо нову ціну

За місяць вартість гречки в Україні піднялася більш чим на 8 гривень

10 січня 2022, 19:46 comments1337
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

З початком нового року почав стрімко зростати цінник на найпопулярнішу серед українців гречку. Ще на початку грудня вартість продукту не сягала 45 гривень, а вже зараз ціна перевалила за 50 гривень за кілограм. Про це повідомляє видання AgroTrend.

В Україні рекордно подорожчала гречка: названо нову ціну

В Україні подорожчала гречка. Фото з відкритих джерел

У матеріалі зазначається, що станом на 2 січня 2022 року ціна за один кілограм гречки склала 50,90 гривень, що на 8,22 гривні більше, ніж у грудні. Таким чином, за місяць вартість збільшилась на 6,01%.

Сьогодні найдорожча гречка — на львівському гуртовому ринку "Шувар". За інформацією видання, там один кілограм продукту коштуватиме покупцеві більш ніж 65 гривень. На "Столичному" ринку у Києві вартість гречки набагато нижча – 38,60 гривень за кілограм.

Якщо ж говорити про супермаркети, то за даними сайту "Мінфін", у "Новусі" та "Метро" гречку можна придбати по 45,20 гривень, в "Ашані" — по 54,30, а у "Варусі" кілограм обійдеться в 58,90 гривень.

До речі, експерти "Мінфін зазначають, що сьогоднішня середня вартість гречки в Україні є рекордною серед тих, щоб були у попередні роки.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні після Нового року почали дорожчати овочі. Найбільше після свят зросли ціни на огірки. Крім того, зростання цін торкнулося буряка, цибулі, картоплі, болгарського перцю та помідоров.

Також видання повідомляло про те, що напередодні Нового року в Україні зросли ціни на моркву. Усього за тиждень вартість овоча стала вищою на 17%. Проте експерти впевнені, що процес підвищення вартості овочів триватиме недовго.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини