Головна Новини Бізнес Агро В Україні подорожчав популярний овоч: названо нові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчав популярний овоч: названо нові ціни

За останній тиждень ціни на овоч зросли на 17%

30 грудня 2021, 18:57
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У країні продовжують зростати ціни на популярний серед українців овоч — моркву. Про це повідомляється на сайті фермерських новин SEEDS.

В Україні подорожчав популярний овоч: названо нові ціни

В Україні подорожчала морква. Фото з відкритих джерел

На сьогодні моркву продають у середньому за ціною від шести до восьми гривень за кілограм. Ця вартість перевищує ту, що була наприкінці 2020 року, у 2,2 рази. Незважаючи на зростання цін, багато фермерів вважають за краще притримати овоч у сховищах, чекаючи ще більше стрибка вартості.

У матеріалі видання вказується, що ще наприкінці минулого тижня цінник на моркву був меншим на цілих 17%. Зазначається, що виробники починають зупиняти продаж та закладати основний обсяг у сховища. Зараз розпродають лише надлишки. Це безпосередньо вплинуло на створення нової ціни на овоч.

Учасники плодоовочевого ринку вважають, що процес підвищення вартості на овоч триватиме недовго. У разі, якщо зростання цін продовжуватиметься, виробники почнуть розпродувати моркву, яка зараз закладена у сховищах. Це у свою чергу призведе до збільшення пропозиції ринку та падіння ціни.

До речі, минулого року в південних регіонах моркву залишали на полях, оскільки її було просто не вигідно збирати. Вартість реалізації овоча з поля становила приблизно 2-2,50 грн/кг. У той же час, далеко не всі фермери мали місця для зберігання овочів.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" писав про те, що в Україні за останній місяць рекордно зросли ціни на буряки. На полицях українських супермаркетів овоч став дорожчим на чотири гривні. Експерти впевнені, що ціни на буряки почали зростати через зменшення пропозиції на ринку.

Також видання інформувало про те, які серед українців найпопулярніші фрукти та овочі. Жителі країни, як і раніше, віддають перевагу традиційній плодоовочевій продукції, але водночас поступово вводять у свій раціон фрукти та овочі, які раніше вважали "екзотикою".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.seeds.org.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини