Головна Новини Бізнес Агро Названо найпопулярніші фрукти та овочі серед українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найпопулярніші фрукти та овочі серед українців

Українці поступово вводять до свого раціону нішеві продукти, які раніше називали "екзотикою"

16 грудня 2021, 19:45 comments2723
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Жителі України віддають перевагу традиційній плодоовочевій продукції. Проте інтерес до екзотичних овочів та фруктів з часом збільшується. Про це виданню SEEDS повідомила аналітик "Асоціації ягідництва України" Марія Лакеєва.

Названо найпопулярніші фрукти та овочі серед українців

Фрукти та овочі. Фото з відкритих джерел

За словами Лакеєвої, на сьогодні серед українців найпопулярнішими серед фруктів є яблука, банани, а також цитрусові. Також зазначається, що жителі країни активно купують сезонні ягоди.

З овочів залишаються найпопулярнішими ті, що входять до "борщового набору", тобто — картопля, капуста, буряк, морква. Серед тепличних овочів найпопулярнішими залишаються помідори та огірки.

Продуктовий кошик українців з часом стає дедалі різноманітнішим, оскільки, як зазначає Лакеєва, люди поступово вводять у свій раціон нішеві продукти, які раніше називали "екзотикою". Йдеться про спаржу, різні види салату, авокадо і т.д.

Експерт наголосила, що навіть помідор іншого кольору цінуватиметься покупцем більше. Проте, за словами Лакеєвої, для початку його потрібно привчити до нової продукції.

Тим часом, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак відзначає зростання популярності буряків, а також цибулі.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні менше ніж за тиждень значно подорожчала пекінська капуста. Цінник збільшився одразу на кілька гривень.

Також портал "Коментарі" писав про те, що порівняно з минулим місяцем в Україні зросла ціна на борщовий набір. Вартість змінилася майже на п'ять гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини