Головна Новини Бізнес Агро Починається сезон кавунів: чому ціни на ягоду вражають
commentss НОВИНИ Всі новини

Починається сезон кавунів: чому ціни на ягоду вражають

Вартість кавунів в Україні втричі перевищила минулорічну

16 липня 2021, 18:18 comments5491
Поділіться публікацією:

Поява кавунів на ринку символізує саме розпал літа, адже хто ж не любить поласувати соковитою м'якоттю смугастої баштанної культури у спеку. Однак у липні 2021 роки за таке задоволення доведеться заплатити в три рази більше, ніж минулоріч, повідомляє "ТСН".

Починається сезон кавунів: чому ціни на ягоду вражають

Середня вартість кавуна в Україні — 25 грн/кг. Фото із відкритих джерел

За словами продавців київського ринку, в Україні нарешті почали реалізувати вітчизняний урожай. Зараз середня вартість кілограма кавуна сягає 25 гривень. Однак і це вже — після невеликого здешевлення, адже спочатку за херсонську ягоду просили від 30 до 35 грн/кг.

Грецькі ж кавуни, які першими з'явилися на прилавках в нашій країні, продавалися і того дорожче — від півсотні за кіло.

Попри відчутну різницю в ціні, українці не надто поспішають ласувати солодкою ягодою. Все тому, що вартість все одно дотепер "кусається". Однак для подорожчання втричі (у порівнянні з 2020 роком) є свої причини.

За твердженням фермерів, ситуація із кавунами схожа на ту, з якою зіткнулися реалізатори малини. Примхлива весняна погода значно пошкодила врожай, деяким сільським господарствам навіть довелося робити нові посіви на місці попередніх.

Також вітчизняні фахівці відзначають, що нітратів у кавунах можна не боятися, вони вже є нормою для таких ягід. Тим більше природну продукцію зазвичай перевіряють, перш дозволити їй потрапити до покупців. Однак серйозну загрозу становлять нітрити.

Ця речовина продукує вже згадані нітрати — через тривале транспортування або ж неправильне зберігання. Через нітрити, за словами біолога Ірини Єжель, трапляються розлади різних систем організму, а також змінюється рівень гемоглобіну. Саме тому закордонні кавуни дійсно краще не вживати — щоб уберегти себе від серйозних наслідків.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, якою зараз є цінова ситуація на ягідному ринку країни. Скільки зараз реалізатори просять за малину і лохину, ми розповідали в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися, як в Україні змінилася вартість курятини і скільки зараз коштує кілограм м'яса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sona

17 липня 2021, 17:17

http://www.gurtong.net/ixo/video-ley-v-spr-a.html http://www.gurtong.net/ixo/video-tot-v-leo-tvx.html http://www.gurtong.net/ixo/video-tot-v-s-leo.html http://www.gurtong.net/ixo/video-mil-v-pro-it.html http://www.gurtong.net/ixo/video-ml-v-po-it.html http://www.gurtong.net/ixo/video-ml-v-po-xc.html


Новини